Χαρδαλιάς: Παρατείνονται τα περιοριστικά μέτρα μέχρι 12 Οκτωβρίου

Παράταση των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού μέχρι τις 12 Οκτωβρίου ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Κατά τη διάρκεια της καθημερινής ενημέρωσης για την πορεία της Covid-19, σημειώθηκε πως κατά μέσο όρο στην Ελλάδα καταγράφονται 314 κρούσματα ημερησίως, η μέση ηλικία είναι τα 39 έτη, ενώ υπάρχει αυξητική τάση στις διασωληνώσεις.

«Η κατάσταση απαιτεί αυξημένη επαγρύπνηση καθώς ο αριθμός των ασθενών που χρειάζονται διασωλήνωση αυξάνεται», πρόσθεσε.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε πως μετά από πρόταση και συνεννόηση με Επιτροπή αποφασίστηκε η παράταση των μέτρων για αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοϊού μέχρι 12 Οκτωβρίου. «Μέσα από την καθημερινότητα βλέπουμε πόσο μεταδοτικός είναι ο κορωνοϊός» επεσήμανε ο υφυπουργός.

Ο κ. Χαρδαλιάς σχολιάζοντας τα σενάρια περί νέων μέτρων, τόνισε: «Ακούω να ρωτάνε αν θα λάβουμε πρόσθετα μέτρα. Το ερώτημα είναι αν τηρούνται τα μέτρα που έχουμε πάρει. Ο ιός χτυπά όλους, ανεξαιρέτως ποιος είναι και τι ηλικία έχει».

Αναφερόμενος στις πτήσεις από το εξωτερικό, ο κ. Χαρδαλιάς είπε πως από αύριο οι επιβάτες από Πολωνία και Τσεχία θα πρέπει να παρουσιάσουν αρνητικό τεστ κορωνοϊού μέχρι 72 ώρες πριν

 

ellada

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: