Χαρδαλιάς για τη συγκέντρωση στο Εφετείο: Είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα προκύψουν κρούσματα

Στην ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας για την εξέλιξη του κορονοϊού ο Νίκος Χαρδαλιάς ρωτήθηκε για την συγκέντρωση των 20.000 ατόμων έξω από το Εφετείο την περασμένη Τετάρτη (7/10), για τη δίκη της Χρυσής Αυγής. Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας δεν έκρυψε την ανησυχία του για το ενδεχόμενο κρουσμάτων κορονοϊού.

Συγκεκριμένα ο Νίκος Χαραδαλιάς σε σχετική ερώτηση για το πλήθος κόσμου που βρέθηκε στην αντιφασιστική συγκέντρωση, είπε αρχικά: «αντιλαμβανόμενος την πρόθεση όλων όσων ήταν εκεί, σε κάθε περίπτωση, όμως, αισθάνομαι και από ότι μοιράζομαι με τους επιδημιολόγους, αυτό μπορεί να δημιουργήσει κάποια μικρή ή μεγάλη έξαρση».

Στη συνέχεια ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας συμπλήρωσε: «Κάθε μεγάλος ή μικρός συγχρωτισμός δημιουργεί κινδύνους», τονίζοντας πως:  «Είναι σχεδόν σίγουρο ότι μία συγκέντρωση 20.000 θα φέρει κρούσματα, το οποίο απευχόμαστε αλλά είμαστε εδώ για να το αντιμετωπίσουμε».

ΕΟΔΥ: 391 κρούσματα σήμερα 9/10 – Ένας νέος θάνατος

Στα 391 είναι τα κρούσματα σήμερα 9/10 που έχουν καταγραφεί στην Ελλάδα, όπως τα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση έχουν καταγραφεί ένας νέος θάνατος το τελευταίο 24ωρο.

Από αυτά τα 56 συνδέονται με γνωστές συρροές και 36 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 21.772, εκ των οποίων το 55.7% άνδρες.

98 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. 237 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 431 θανάτους συνολικά στη χώρα.

ellada

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: