Χαρακόπουλος: Πρόκληση κατά της παγκόσμιας Ορθοδοξίας η φιέστα της Τουρκίας στην Αγιά Σοφιά

Για πρόκληση κατά του Χριστιανισμού και της Ορθοδοξίας, αλλά και κατά της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, κάνει λόγο ο πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου της Βουλής, Μάξιμος Χαρακόπουλος, αναφερόμενος στην «επικοινωνιακή φιέστα της Τουρκίας», όπως την χαρακτηρίζει, να μετατρέψει σήμερα την Αγία Σοφία σε χώρο προσευχής, με αφορμή την επέτειο της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης.

«Να εκφράσω τη θλίψη μου για το γεγονός ότι, σήμερα, ανήμερα της Αλώσεως της Κωνσταντινούπολης, η Τουρκία προχωρά σε μια επικοινωνιακή φιέστα μπροστά στην Αγιά Σοφιά μετατρέποντας σε τζαμί ένα μνημείο σύμβολο Οικουμενικής Ορθοδοξίας και παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς που έχει αναγνωριστεί από την UNESCO.

Θέλω να πιστεύω ότι θα κρατήσουν ψύχραιμες φωνές, γιατί διαφορετικά θα είναι μια πρόκληση κατά του Χριστιανισμού και της Ορθοδοξίας, κατά της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς αλλά και κατά του ίδιου του κοσμικού χαρακτήρα της Τουρκίας που έδωσε ο ίδιος ο ιδρυτής της Τουρκικής Δημοκρατίας ο Κεμάλ Ατατούρκ», ανέφερε χαρακτηριστικά όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο κ. Χαρακόπουλος προέβη στην δήλωση, με αφορμή την ενημέρωση, από τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, για τα ευρωπαϊκά θέματα και τις προτεραιότητες της ελληνικής Προεδρίας στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Πολιτική

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: