Χάος στο Αφγανιστάν: Βία από τους Ταλιμπάν – Απειλούν τους νέους που φορούν ρούχα της Δύσης

Οι Ταλιμπάν κατηγόρησαν νέους ότι δείχνουν έλλειψη σεβασμού απέναντι στο Ισλάμ με το ντύσιμό τους — Οι αναφορές για βίαιες συμπεριφορές από μέρους των Ταλιμπάν λόγω ντυσίματος πυκνώνουν τις τελευταίες ώρες

Βυθισμένο στο χάος και την αβεβαιότητα το Αφγανιστάν μετά την απόλυτη επικράτηση των Ταλιμπάν στη χώρα. Πλήθος δημοσιεύματων κυκλοφορούν τις τελευταίες ημέρες για βίαιες συμπεριφορές της οργάνωσης σε βάρος των Αφγανών, ενώ οι Ταλιμπάν έχουν ήδη αρχίσει τους ελέγχους στα σπίτια.

Νέα εξέλιξη θέλει τους Ταλιμπάν να εκφοβίζουν τους νεαρούς Αφγανούς που επιλέγουν ρούχα με δυτικές μάρκες.

Ομάδα νέων Αφγανών, στην Καμπούλ, ισχυρίζονται ότι δέχθηκαν απειλές και χτυπήματα για τα ρούχα τους.

Οι Ταλιμπάν, μάλιστα, κατηγόρησαν τους νέους ότι δείχνουν έλλειψη σεβασμού απέναντι στο Ισλάμ με το ντύσιμό τους.

Αφγανός δημοσιογράφος της εφημερίδας Etilaatroz είπε, επίσης, ότι δέχθηκε επίθεση από τους Ταλιμπάν λόγω του ρουχισμού του.

Οι αναφορές για βίαιες συμπεριφορές από μέρους των Ταλιμπάν λόγω ντυσίματος πυκνώνουν τις τελευταίες ώρες στα κοινωνικά δίκτυα, με νέους ανθρώπους να μιλούν για στοχοποίηση ακόμη και λόγω κοντομάνικων.

Στο μεταξύ, η τιμή της μπούρκας εκτοξεύτηκε μετά την επικράτηση των Ταλιμπάν. Πριν από μια βδομάδα, στην πρώτη συνέντευξη Τύπου των Ταλιμπάν, τα μέλη της οργάνωσης διεμήνυσαν ότι θα σεβαστούν τα δικαιώματα των γυναικών, στο πλαίσιο όμως που ορίζει ο νόμος της σαρία, η ανησυχία ωστόσο είναι φανερή λόγω των βίαιων πρακτικών την περίοδο εξουσίας των Ταλιμπάν από το 1996 έως το 2001.

Παρά τις υποσχέσεις των Ταλιμπάν για αποφυγή της βίας, ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Λόιντ Όστιν, στάθηκε στα επεισόδια στο αεροδρόμιο της Καμπούλ.

Πολλοί που επιχείρησαν να διαφύγουν υπέστησαν βία από τους Ταλιμπάν, οι οποίοι απειλούν την Αμερική και τους συμμάχους ότι αν καθυστερήσουν την αποχώρησή τους από το Αφγανιστάν, μετά την 31η Αυγούστου, θα υπάρξουν συνέπειες.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: