Χανιά: Το σχολείο του 14χρονου τον αποχαιρετά με ένα δικό του, σπουδαίο κείμενο (εικόνα)

Βαρύ είναι το πένθος στα Χανιά από τον θάνατο του 14χρονου μαθητή του 2ου Γυμνασίου Χανίων, ο οποίος έχασε την μάχη για την ζωή μια εβδομάδα μετά που είχε χάσει τις αισθήσεις του λόγω ανευρύσματος εγκεφάλου, ενώ βρισκόταν στο σχολείο του.

Το σχολείο του, ανήρτησε στη σελίδα του στο Facebook, ένα συγκλονιστικό κείμενο το οποίο είχε γράψει ο ίδιος ο 14χρονος, ενώ και ο σύλλογος διδασκόντων εξέδωσε συλλυπητήρια ανακοίνωση, αποτυπώνοντας όλη τη θλίψη της σχολικής κοινότητας για τον πρόωρο χαμό του 14χρονου.

Ολόκληρη η ανάρτηση:

” Ο ξένος ” του Γιώργου Ζερβού!!!

Προς το τέλος της προηγούμενης σχολικής χρονιάς ζήτησα από τον Γιώργο την άδεια για να αξιοποιήσουμε στα πλαίσια της θεματικής βδομάδας ένα κείμενό του. Ο Γιώργος κοκκίνησε και μου είπε: Κύριε, η αλήθεια είναι ότι ντρέπομαι αλλά εάν θεωρείτε ότι θα κάνει καλό να το κάνουμε.

Και σήμερα Γιώργο, μου το ζήτησε η Μητέρα σου και σου ξαναζητώ την άδεια και ξέρω ότι θα συμφωνήσεις γιατί είναι και πάλι για καλό.

«Το ταξίδι δεν είναι ταξίδι αν δεν υπάρχει το ξένο μέσα του. Κανένας δεν θα πάει στη γειτονιά που έχει πάει εκατό φορές. Όλοι θέλουμε να πάμε στη Νέα Υόρκη. Θέλουμε να πάμε στο ξένο. Το ίδιο το ταξίδι υπάρχει λόγω του ξένου. Οι μεγαλύτεροι εξερευνητές του πλανήτη μας ήταν εξερευνητές γιατί ήθελαν να εξερευνήσουν το ξένο. Και οι σημερινοί που θέλουν να πάνε στο διάστημα θέλουν να ανακαλύψουν το ξένο. Θέλουμε να ανακαλύψουμε τον ίδιο μας τον εαυτό. Εάν βγάλεις απ΄τη ζωή σου το ξένο τότε η ζωή σου γίνεται βαρετή. Το ξένο είναι καλό, αρκεί να μην το φοβάσαι. Ο ξένος ο οποίος εσύ φοβάσαι είναι ο καλύτερος φίλος ενός κάποιου άλλου ανθρώπου. Αν απελευθερώσεις το μυαλό σου, θα καταλάβεις πως είμαστε όλοι ίδιοι ανεξαρτήτου θρησκείας ή χρώματος. Έχουμε τα ίδια χαρακτηριστικά. Δεν υπάρχει ξένο. Το ξένο είναι καλό αρκεί να μη το φοβάσαι»

Αυτός είναι ο Γιώργος μας και θα τον τιμήσουμε όπως του αξίζει όταν κατορθώσουμε να μετατρέψουμε την οδύνη και την θλίψη μας σε δύναμη για δημιουργία και για ταξίδια για να ανακαλύψουμε τον ίδιο μας τον εαυτό και να κάνουμε όλα τα όνειρά μας πραγματικότητα.
Δεν είναι τυχαίο που σήμερα ταξιδεύει ο Γιώργος μας. Την ημέρα του Αρχάγγελου.

Καλό ταξίδι Αρχάγγελέ μας.

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: