Χανιά: Σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης Γερμανού περιπατητή που χάθηκε

Δύσβατο το σημείο όπου ο 73χρονος  δήλωσε ότι έχασε τον προσανατολισμό του — Κινητοποιήθηκαν Πυροσβεστική και ΕΜΑΚ

Σε κινητοποίηση βρίσκεται η Πυροσβεστική Υπηρεσία των Χανίων αλλά και η 3η ΕΜΑΚ Κρήτης με έδρα το Ηράκλειο όταν ειδοποιήθηκαν για τουρίστα που έχασε τον προσανατολισμό του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, όλα ξεκίνησαν στη 1:15 το μεσημέρι της Δευτέρας όταν Γερμανός τουρίστας ηλικίας 73 ετών ειδοποίησε μέσω του 112 ότι έχασε τον προσανατολισμό του ενώ έκανε πεζοπορία στο μονοπάτι Ε4, στη Σούγια Χανίων.

Άμεσα λοιπόν ξεκίνησαν τρία οχήματα με 12 άνδρες από το ΠΚ Καμπανού, τον 1ο ΠΣ Χανίων αλλά και την 3η ΕΜΑΚ Κρήτης προκειμένου να επιχειρήσουν για τον εντοπισμό και τη διάσωση του 73χρονου.

Σημειώνεται όμως ότι πρόκειται για ένα ιδιαίτερα δύσβατο σημείο στα νότια του νομού Χανίων, προς την παραλία της Τρυπητής, με αποτέλεσμα η διαδικασία ανεύρεσης να είναι ιδιαίτερα απαιτητική και χρονοβόρα.

Παράλληλα οι πηγές αναφέρουν ότι δεν έχει μαζί του νερό ενώ αυτή τη στιγμή επικρατούν στην Κρήτη συνθήκες μίνι καύσωνα με το θερμόμετρο να βρίσκεται πάνω από τους 30 βαθμούς Κελσίου ενώ επικρατεί και άπνοια.

Κατόπιν τούτων έχει ενημερωθεί και το ΕΚΑΒ και βρίσκεται σε επιφυλακή παρότι ο Γερμανός τουρίστας δεν έχει αναφέρει τραυματισμό και προς το παρόν φέρεται να είναι καλά στην υγεία του.

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: