Χανιά: Οφειλέτρια καλείται να πληρώσει περισσότερα από όσα εισπράττει

Ολοένα και περισσότεροι οφειλέτες καταφεύγουν στη Δικαιοσύνη προκειμένου να προστατεύσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία και να ορίσουν χαμηλές δόσεις για την εξόφληση των χρεών τους.

Στην περίπτωση, όμως, μιας 63χρονης οφειλέτριας, χήρας, μητέρας τριών ενήλικων παιδιών, που ζει με τη σύνταξη των 530 ευρώ του συζύγου της που έχει φύγει από τη ζωή, δεν συνέβη το ίδιο.

Με απόφαση του Ειρηνοδικείου Χανίων, η γυναίκα καλείται να καταβάλλει μηνιαία δόση 545,30 ευρώ προκειμένου να σώσει το σπίτι της, μία δόση που ξεπερνά τη σύνταξη που λαμβάνει. Δηλαδή, ακόμα και αν δεν ξόδευε ούτε ένα ευρώ για άλλον λόγο, πάλι τα χρήματα δεν θα έφταναν για να πληρώσει τη δόση.

Την περίπτωση αυτή δημοσιοποιεί η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, κάνοντας λόγο για μια πρωτοφανή απόφαση, την οποία μάλιστα χαρακτηρίζει “ανεφάρμοστη επί του διατακτικού της, καθώς η ορισθείσα μηνιαία δόση για την διάσωση του σπιτιού της , ξεπερνά το εισόδημά της δανειολήπτριας”.

Η 63χρονη είναι οφειλέτρια σε μία τράπεζα, συνολικού ποσού χρέους 90.657 ευρώ, ενώ τα περιουσιακά στοιχεία που διαθέτει είναι μία κατοικία 75,63 τ.μ, με υπόγειο 8 τ.μ.

Με υπαρ.679 /2017 απόφαση το Ειρηνοδικείο Χανίων, αποφάσισε:

1)Δέχεται την αίτηση

2)Ρυθμίζει τα χρέη της αιτούσας με τον ορισμό ,μηδενικών καταβολών,(άρθρο 8 ν.3869/2010)

3)Εξαιρεί από την εκποίηση την κύρια κατοικία της αιτούσας, όπως αυτή ειδικότερα περιγράφεται στο σκεπτικό της παρούσας.

3)Επιβάλλει στην αιτούσα για τη διάσωση της κύριας κατοικίας, την καταβολή μηνιαίας δόσης ,ποσό 545,3 ευρώ, για 144 δόσεις (12έτη)

4)Διαγράφει ποσού χρέους, ποσό 12.133 ευρώ., μετά την τήρηση των οριζομένων στην απόφαση.

ellada

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: