Χανιά: Καταγγελία για οδηγό ΚΤΕΛ ότι πέταξε από το λεωφορείο δύο 16χρονους

Καταγγελία σε βάρος οδηγού του ΚΤΕΛ στα Χανιά έκανε ένας γονιός, ο οποίος αναφέρει ότι ο εν λόγω οδηγός «πέταξε» έξω από το λεωφορείο δύο 16χρονους με την αιτιολογία ότι λέρωσαν το όχημα και ανάγκασε μία 16χρονη, που ήταν στην παρέα των νεαρών, να καθαρίσει το λεωφορείο όταν ολοκλήρωσε το δρομολόγιο στο σταθμό του ΚΤΕΛ.

Σύμφωνα με την καταγγελία, το περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου, μεταξύ 11:30 και 00:00, στο δρομολόγιο από Αγία Μαρίνα προς Χανιά. Ο πατέρας της 16χρονης αναφέρει πως ο οδηγός ανάγκασε τα δυο ανήλικα αγόρια να αποβιβαστούν από το λεωφορείο πριν αυτό φτάσει στον προορισμό του, στον Κλαδισό, φωνάζοντας ότι λέρωσαν το λεωφορείο. Χωρίς να ενδιαφερθεί για το αν τα παιδιά έχουν χρήματα να επιστρέψουν στα σπίτια τους με άλλο μέσο ή αν έχουν κινητό τηλέφωνο να ειδοποιήσουν τους γονείς τους, τους κατέβασε από το όχημα.

Όπως τονίζεται στην καταγγελία που έγινε εγγράφως στο ΚΤΕΛ, η απαράδεκτη συμπεριφορά του οδηγού δεν σταμάτησε εδώ αλλά συνεχίστηκε στο σταθμό. Ο οδηγός επιτέθηκε φραστικά στη 16χρονη, θεωρώντας ότι είναι φίλη τους και την ανάγκασε να καθαρίσει το όχημα, απειλώντας την ότι θα την οδηγήσει στην αστυνομία. Ακόμα, της φώναζε να μην πάρει τηλέφωνα την οικογένειά της, ενώ η 16χρονη ζητούσε επίμονα να τηλεφωνήσει στους δικούς της.

Παράλληλα, ο οδηγός την πίεζε να του δώσει τους αριθμούς των κινητών τηλεφώνων των παιδιών που είχε «πετάξει» από το λεωφορείο. Μάρτυρες στο περιστατικό ήταν και εργαζόμενοι security που είδαν και άκουσαν τον οδηγό να φέρεται αντιεπαγγελματικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο οδηγός είχε ζητήσει και από την 16χρονη, όπως η ίδια ισχυρίζεται, να αποβιβαστεί από το λεωφορείο στον Κλαδισό, κάτι που τελικώς δεν έγινε μετά από έντονη διαμαρτυρία της ανήλικης, η οποία επέστρεψε στο σπίτι της και αφηγήθηκε στους γονείς της όσα είχαν συμβεί, με τον πατέρα της να οδηγείται την Κυριακή το πρωί στα γραφεία του ΚΤΕΛ προκειμένου να καταγγείλει την απαράδεκτη συμπεριφορά του οδηγού.

Η καταγγελία θα διερευνηθεί περαιτέρω από την διοίκηση του ΚΤΕΛ και ήδη έχουν δρομολογηθεί σχετικές διαδικασίες. Σημειώνεται ότι ο πατέρας της 16χρονης προχώρησε στην καταγγελία και επεδίωξε την δημοσιοποίησή της, καθώς, όπως δήλωσε στο Flashnews.gr, τέτοιες συμπεριφορές ασυδοσίας θα πρέπει να βλέπουν το φως της δημοσιότητας όχι τόσο για την τιμωρία του υπαίτιου αλλά για να αποφευχθούν ανάλογες συμπεριφορές στο μέλλον.

Από την πλευρά του, ο διευθυντής του ΚΤΕΛ, Μιχάλης Τσουπάκης, μιλώντας στο Flashnews.gr, επεσήμανε ότι απαγορεύεται ρητώς από το καταστατικό της εταιρείας η αναγκαστική αποβίβαση επιβατών, για οποιονδήποτε λόγο, ενώ ο οδηγός έχει κληθεί σε απολογία και θα ακολουθηθούν όλες οι νόμιμες διαδικασίες που προβλέπονται.

ellada

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: