Χανιά: Εργοδότες δεν έδωσαν άδεια σε μαθητές για να δώσουν Πανελλήνιες

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει στα Χανιά καταγγελία που αναφέρει πως εργοδότες δεν έδωσαν άδεια σε τέσσερις εργαζόμενους μαθητές του εσπερινού ΓΕΛ της πόλης προκειμένου να δώσουν Πανελλήνιες.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η λυκειάρχης του Εσπερινού Γενικού Λυκείου, Ευαγγελία Σαρρή, σημείωσε σχετικά πως «το Υπουργείο Παιδείας έχει προσπαθήσει να βρει λύση για τους μαθητές. Έχει δείξει ένα πραγματικό ενδιαφέρον. Οι μαθητές, δεν επιθυμούν ειδική εξεταστική περίοδο. Για το ζήτημα που προέκυψε εγώ έκανα μια ανάρτηση και όχι καταγγελία για αυτό το γεγονός -θέλω να το διευκρινίσω αυτό- η οποία πήρε αυτή την δημοσιότητα. Επιθυμία των παιδιών είναι να μην δοθεί περαιτέρω δημοσιότητα στο θέμα που προέκυψε».

Η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας για το περιστατικό:

«Μόνο θυμό και κοινωνική αγανάκτηση προκαλεί η πρωτόγνωρη εργοδοτική αναλγησία, αποτέλεσμα της οποίας ήταν ο αποκλεισμός υποψηφίων που φοιτούσαν σε Εσπερινό Λύκειο των Χανίων.

Η αυθαιρεσία ορισμένων εργοδοτών έφτασε στο σημείο να αρνηθεί ακόμα και το αίτημα αλλαγής βάρδιας προκειμένου οι υποψήφιοι να συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Το δικαίωμα που δίνει η Πολιτεία στους εργαζομένους και στις εργαζόμενες να φοιτήσουν σε Εσπερινά Λύκεια, προκειμένου να διεκδικήσουν πρόσβαση στα Πανεπιστήμια, δεν μπορεί να αφαιρείται από ασύδοτους εργοδότες που προωθούν συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα».

ellada

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: