Χαμηλή αυτοπεποίθηση: Νομίζω ότι για τους άνδρες είμαι αόρατη!

Η 22χρονη Φανή ρωτά

Είμαι 22 χρόνων και δεν έχω κάνει ποτέ σχέση και ντρέπομαι γι’ αυτό. Επίσης, δεν είχα ποτέ κατακτήσεις σε αντίθεση με τις φίλες μου που ανά διαστήματα έχουν αρκετές και πάντα τις προσέχουν. Εμένα πάλι όχι είναι λες και είμαι αόρατη. Δεν μου δίνει σημασία ποτέ κανείς. Ξέρω να ντύνομαι και να αναδεικνύω το σώμα μου, έχω κάνει αλλαγές στην εμφάνισή μου (βαφή μαλλιών, μακιγιάζ) και γενικά δεν έχω κάποιο χτυπητό ελάττωμα.

Όλες οι φίλες μου είναι σε σχέση, ποτέ δεν μένουν μόνες για μεγάλο χρονικό διάστημα ενώ εγώ είμαι πάντα μόνη. Δεν ξέρω τι φταίει, ίσως γιατί εκείνες είναι πιο όμορφες από εμένα. Γενικά, είμαι ντροπαλή αλλά όταν έρχονται αγόρια μιλάω δεν σνομπάρω. Δεν ξέρω τι φταίει και δεν με πλησιάζει κανείς. Τις φίλες μου τις πλησιάζουν και τις φλερτάρουν συνέχεια,  ενώ είναι σε σχέση  τις φλερτάρουν.

Με πονάει όλο αυτό, τις ακούω να μιλάνε να λένε για τις σχέσεις  τους και εγώ απλά κοιτάω και δεν έχω τίποτα να πω πάνω στο θέμα «σχέση». Λένε ότι περνάνε τέλεια, ότι είναι ένα πολύ όμορφο συναίσθημα. Θα ήθελα να ζήσω αυτό το συναίσθημα αλλά πιστεύω ότι δεν θα το νιώσω ποτέ. Μπορεί να ακούγομαι κλαψιάρα, αλλά δεν είμαι έτσι γενικά. Αυτό το θέμα  με θλίβει, αισθάνομαι μοναξιά. Μου έχει περάσει από το μυαλό ότι θα μείνω χωρίς σύντροφο για πάντα και δεν αντέχεται η σκέψη… Δεν με νοιάζει αν θα είναι τώρα ή σε δέκα χρόνια, απλώς πιστεύω πλέον ότι δεν θα βρεθεί ποτέ…

Στο ερώτημα απαντά η Συμβουλευτική Ψυχολόγος Ίρις Κρέμερ:

Δεν υπάρχει τίποτα το ντροπιαστικό όταν μία κοπέλα ή ένα αγόρι δεν έχει κάνει σχέση στην ηλικία σας. Οι σχέσεις, ο έρωτας, η σeξουαλική επαφή, είναι καταστάσεις που έρχονται στη ζωή του κάθε ανθρώπου στη δική του κατάλληλη στιγμή και δεν υπάρχει τίποτα για το οποίο θα έπρεπε να ντρέπεστε.

Επίσης, είναι σημαντικό να κατανοήσετε ότι το ότι δεν έχει πραγματοποιηθεί ακόμα κάποιο, ή όλα τα παραπάνω, δε σημαίνει ότι δεν μπορούν και δεν είναι φυσιολογικό να πραγματοποιηθούν τώρα στα 22 σας ή και σε μεγαλύτερη ηλικία.

Η ομορφιά είναι πολύ υποκειμενική. Ίσως οι φίλες σας να έχουν έναν άλλον αέρα γιατί στα μάτια σας μοιάζουν να έχουν περισσότερη εμπειρία από εσάς στα θέματα σχέσεων, όμως κι εκείνες αγωνιούσαν κάποτε και ίσως ακόμα αγωνιούν όταν τους αρέσει ένα αγόρι. Έχετε την ίδια δύναμη και ομορφιά μέσα σας όπως εκείνες. Το μόνο που χρειάζεστε είναι να πιστέψετε ότι κι εσείς μπορείτε και είναι θέμα χρόνου να έχετε ένα αγόρι, μία σχέση.

Όταν τα πράγματα τα βλέπουμε αρνητικά και με απαισιοδοξία ενδεχομένως αυτό να βγαίνει προς τα έξω και κάπως να προβληματίζει τους γύρω μας που σε αυτή την ηλικία είναι συνήθως ξέγνοιαστοι και θέλουν να περνούν καλά.

Φορέστε το πιο δυνατό σας χαμόγελο και βγείτε έξω, γνωρίστε κόσμο χωρίς να σας γίνετε εμμονή το αν και πότε θα γνωρίσετε κάποιο αγόρι. Γίνεται πιο κοινωνική, ανοίξτε τις παρέες σας και απολαύστε τη φιλία και την ευχάριστη διάθεση μιας παρέας. Όσο το μυαλό σας μένει προσκολλημένο στην ιδέα του ότι είστε μόνη και αυτό δε θα αλλάξει είναι σαν το προσκαλείτε. Ξεχάστε το αν είστε μόνη, ξεχάστε το αν είχατε σχέση στο παρελθόν και το τι κάνουν οι φίλες σας και εστιάστε στο να περάσετε όμορφα με τις παρέες σας, να διασκεδάσετε και σύντομα κάποιος θα ξεχωρίσει το κορίτσι πίσω από το χαμόγελο και θα σας προσεγγίσει.

Ίρις Κρέμερ
Συμβουλευτική Ψυχολόγος

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Μάθημα ζωής: Αποδέξου τον εαυτό σου, απόκτησε αυτοπεποίθηση!

13 πράγματα που ΔΕΝ κάνουν οι άνθρωποι με αυτοπεποίθηση

Πώς μπορούμε να αποκτήσουμε αυτοπεποίθηση;

sxeseis-teen

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: