Χαλβάς με σουμάδα και κρέμα κανέλας!!!

Ένα γλυκό που έχει ταυτιστεί με τη νηστεία.
Μια εξελιγμένη συνταγή του αγαπημένου μου δασκάλου Στέλιου Παρλιάρου.
Με γάλα( αντί για νερό ) και σουμάδα,σερβίρεται με μια κρέμα από λευκή σοκολάτα και κανέλα.
Φτιάξτε το είναι υπέροχος!!!!

Υλικά:
250 γρ σιμιγδάλι ψιλό,
250 γρ βούτυρο αγελάδας τεμαχισμένο,
800 γρ φρέσκο γάλα,
500 γρ σουμάδα,
ξύσμα από ένα πορτοκαλί,
200 γρ λευκά αμύγδαλα,καβουρδισμένο στο φούρνο( στους 160° για 10 λεπτά)ψιλοκομμένα.

Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το σιμιγδάλι .
Σε χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε το σιμιγδάλι συνεχώς για μισή ώρα, ώστε να καβουρδιστεί καλά.
Ταυτόχρονα σε μια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα με τη σουμάδα και το ξύσμα πορτοκαλιού και λίγο πριν αρχίσει να βράζει το αποσύρουμε.
Ρίχνουμε το μείγμα του γάλακτος μαζί με τα καβουρδισμένο αμύγδαλα,στην κατσαρόλα με το σιμιγδάλι και δυναμώνουμε τη φωτιά.
Ανακατεύουμε συνεχώς έως ότου πήξει και αρχίζει να κοχλάζει ο χαλβάς. Κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Αδειάζουμε το χαλβά σε μια φόρμα,πιέζουμε με την κουτάλα ελαφρώς προς τα κάτω.
Αφήνουμε να  κρυώσει(2-3 ώρες).
Ξεφορμάρομαι και γαρνίρομαι με την κρέμα κανέλας.

Υλικά για την κρέμα κανέλας:
 250 γρ κρέμα γάλακτος ,
100 γρ λευκή κουβερτούρα σε μικρά κομματάκια,
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα.

Εκτέλεση για την κρέμα:
Βράζουμε την μισή κρέμα γάλακτος και την αδειάζουμε πάνω από την ψιλοκομμένη σοκολάτα προσθέτοντας και την κανέλα.
Ανακατεύουμε πολύ καλά ώστε να λιώσει η σοκολάτα και να γίνει ένα λείο μείγμα,και ρίχνουμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος( κρύα).
Αφήνουμε την κρέμα στο ψυγείο για μια νύχτα καλύτερα και την επόμενη τη χτυπάμε στο μίξερ σε μορφή σαντιγί.

Σημείωση:
χρησιμοποίησα κορνέ για να στολίσω το χαλβά μου με την κρέμα κανέλας και έβαλα λίγα κράνμπερι και ξύλα κανέλας για διακόσμηση.
Φτιάξτε τον φίλοι μου το αποτέλεσμα θα σας καταπλήξει είναι πολύ ξεχωριστή συνταγή….
Καλή επιτυχία!!!!!!

 Mary Toumazou–ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ =ΟΙΔΕΣ–Συνταγή από 

(?)

Πηγή: mageirikikaisintages.blogspot.com

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: