Χαλκιδική: Μαίνεται η μεγάλη φωτιά σε δάσος στον Στανό

Σύμφωνα με την πυροσβεστική το μέτωπο παρουσιάζει καλύτερη εικόνα ενώ οι επίγειες δυνάμεις προσπαθούν να την θέσουν υπό έλεγχο

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ακόμα η προσπάθεια των πυροσβεστικών δυνάμεων να σβήσουν τη φωτιά που έχει ξεσπάσει σε δάσος στον Στανό Χαλκιδικής και μαίνεται από το απόγευμα της Παρασκευής. Ωστόσο σύμφωνα με την Πυροσβεστική την τελευταία ώρα το πύρινο μέτωπο παρουσιάζει καλύτερη εικόνα με τους πυροσβέστες να προσπαθούν να την θέσουν υπό έλεγχο. 

Η δασική πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε εξαιρετικά δύσβατο σημείο, σε ορεινή και δύσβατη περιοχή κοντά στον Στανό και, μέχρι στιγμής, δεν έχει τεθεί υπό έλεγχο. Στο σημείο επιχειρούν 34 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 10 οχήματα ενώ σηκώθηκαν και δύο αεροσκάφη τύπου καναντέρ που επιχειρούσαν μέχρι λίγο πριν τη δύση του ήλιου.

Μιλώντας στο Voria.gr ο δήμαρχος Αριστοτέλη, Στέλιος Βαλιάνος, ανέφερε ότι, λόγω της δύσβατης περιοχής, δεν έχουν πρόσβαση τα πυροσβεστικά οχήματα, με αποτέλεσμα τα λάστιχα πυρόσβεσης να πρέπει να πρέπει να απλωθούν σε απόσταση 400 με 500 μέτρων. Τα καναντέρ έκαναν επτά γύρους ρίψεων νερού βελτιώνοντας κατά πολύ την εικόνα του μετώπου.


Από την πυρκαγιά δεν απειλούνται κατοικίες, «και δεν πρόκειται να απειληθούν», όπως σημειώνει ο κ. Βαλιάνος. Ακόμα δεν υπάρχιε εικόνα από τα πόσα στρέμματα έχουν καεί, ωστόσο αύριο θα δοθεί μία πρώτη εκτίμηση από την πυροσβεστική. Ο δήμαρχος Αριστοτέλη εκφράζει την πεποίθηση ότι μέχρι το βράδυ η φωτιά θα έχει τεθεί υπό έλεγχο.

Ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χαλκιδικής, πύραρχος Αριστείδης Κατιρτζίδης, επισήμανε στη Voria.gr ότι γίνεται ακόμα μεγάλη προσπάθεια ώστε να τεθεί η πυρκαγιά υπό έλεγχο και ότι υπάρχουν πυροσβεστικά οχήματα, πεζοπόρα τμήματα που εξακολουθούν να επιχειρούν για την κατάσβεση.

Πηγή: voria.gr

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: