Χαλάζι στα Τρίκαλα, «ποτάμια» οι δρόμοι στη Θεσσαλονίκη

Σημαντική μεταβολή παρουσίασε ο καιρός μετά το μεσημέρι της Πέμπτης, ιδιαίτερα στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες εκδηλώθηκαν στην Ήπειρο, στη Θεσσαλία και στη Μακεδονία.

Χαλάζι έπεσε το απόγευμα της Πέμπτης στα ανατολικά του Νομού των Τρικάλων. Σύμφωνα με πληροφορίες του trikalavoice.gr, επλήγησαν χωριά όπως η Ράξα, ενώ πολύ ισχυρή καταιγίδα έπληξε το βράδυ την περιοχή της Φαρκαδόνας.

Στη Φανερωμένη οι κάτοικοι μιλούν για πρωτόγνωρες καταστάσεις, με το χαλάζι να έχει σκεπάσει δρόμους και καλλιέργειες. Εκτιμάται ότι η καταστροφή είναι ολοκληρωτική καθώς το χαλάζι χτύπησε και σκέπασε και τα χωράφια.

Ποτάμια οι δρόμοι στη Θεσσαλονίκη

Ισχυρής έντασης βροχή ξεκίνησε από το βράδυ της Πέμπτης στη Θεσσαλονίκη. Δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, υπόγεια πλημμύρισαν κι οδηγοί εγκλωβίστηκαν στα οχήματά τους.

Η ισχυρή βροχόπτωση που συνοδευόταν από δυνατές ριπές ανέμων έπληξε -κυρίως- τον Εύοσμο, την Ευκαρπία, το Ωραιόκαστρο και την Ευκαρπία.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία προχώρησε τις αντλήσεις υδάτων ενώ πραγματοποίησε απεγκλωβισμούς οδηγών από οχήματα.

Μεγάλοι όγκοι νερού κατέκλυσαν την εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Ωραιοκάστρου με συνέπεια να ακινητοποιηθούν οχήματα, ενώ στην εσωτερική περιφερειακή της πόλης αυτοκίνητο κόλλησε στα νερά και η οδηγός χρειάστηκε να απεγκλωβιστεί.

Την ίδια ώρα, ζημιές φαίνεται πως έχουν υποστεί κτήρια και υποδομές στο Ωραιόκαστρο. Εξαιτίας της βροχόπτωσης κεντρικοί δρόμοι στο πολεοδομικό συγκρότημα μετατράπηκαν σε ποτάμια και η κίνηση των οχημάτων διεξαγόταν με δυσκολίες.

Xαρακτηριστική είναι η περίπτωση στην οδό Θεσσαλονίκης, στο Ωραιόκαστρο, όπου η στάθμη του νερού έχει καλύψει αρκετά αυτοκίνητα.

ellada

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: