WorldSBK: Σαββατοκύριακο επιτυχιών για τη Ducati

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Super Bikes ή WorldSBK, ξεκίνησε στις αρχές Μαρτίου με ένα διπλό αγώνα στην Αυστραλία, πριν διακοπεί λόγω της πανδημίας. Το Σαββατοκύριακο που πέρασε είχαμε την επανεκκίνηση του θεσμού, με τη διεξαγωγή ενός ακόμα διπλού αγώνα, στην πίστα της Χερέθ, στην Ισπανία.

Οι δύο αναβάτες της Aruba.it Racing – Ducati, σημείωσαν εξαιρετικά αποτελέσματα. Ο Scott Redding κατέκτησε την 1η θέση και στους δύο αγώνες, τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή. Μάλιστα, αυτές ήταν οι πρώτες νίκες του Βρετανού, τις οποίες πανηγύρισε δεόντως, πάντα κρατώντας τις απαραίτητες προφυλάξεις.
Στο μεν αγώνα του Σαββάτου ο Redding χρειάστηκε να επιδείξει υπομονή καθώς στο τέλος της ευθείας  στην εκκίνηση έστριψε τρίτος και στη συνέχεια έκανε περίφημο αγώνα τακτικής, ενώ σε αυτόν της Κυριακής απλά εξαφανίστηκε από τους διώκτες του από τον πρώτο κιόλας γύρο. Ο Βρετανός σε τέσσερις αγώνες έχει ανέβει ισάριθμες φορές στο βάθρο και σε συνδυασμό με τις δύο τρίτες θέσεις του στην Αυστραλία, προηγείται στο πρωτάθλημα αναβατών, με σημαντική διαφορά από το δεύτερο! Στη μόλις πρώτη του χρονιά στο WorldSBK, ο πρωταθλητής στα Super Bikes στη Μεγάλη Βρετανία την περασμένη χρονιά, εντυπωσιάζει ήδη έχοντας επιβεβαιώσει με το παραπάνω τις προσδοκίες!

Ο έτερος αναβάτης της Aruba.it Racing – Ducati, ο έμπειρος Ουαλός Chaz Davies, το Σάββατο έχασε το βάθρο στις λεπτομέρειες μετά από εντυπωσιακό αγώνα και ενώ στην πρώτη στροφή από την εκκίνηση ήταν στην 11η θέση ενώ σε αυτόν της Κυριακής τερμάτισε στη 2η θέση, σφραγίζοντας το Σαββατοκύριακο στη Χερέθ με ένα εμφατικό «1-2» για την Aruba.it Racing – Ducati, στον τέταρτο γύρο του εφετινού WorldSBK.

Στη βαθμολογία του WorldSBK, μετά από τέσσερις γύρους ο Redding προηγείται με 98 βαθμούς, 24 περισσότερους από το δεύτερο ενώ ο Davies βρίσκεται στην 5η θέση με 57.

Ακολουθεί ένας ακόμα διπλός αγώνας, το Σαββατοκύριακο 8-9 Αυγούστου, στο Πορτιμάο της Πορτογαλίας.

WorldSBK: Σαββατοκύριακο επιτυχιών για τη Ducati gr.

now24.gr-auto

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: