Windows Phone 8: Σημειώνει αύξηση στην Ευρωπαϊκή αγορά

Windows Phone 8: Σημειώνει αύξηση στην Ευρωπαϊκή αγορά

Στα τελευταία στατιστικά πωλήσεων που κατέγραψε η εταιρεία αναλύσεων Kantar Worldpanel, προκύπτει πως η πλατφόρμα των Windows Phone συνεχίζει να αντιμετωπίζει δυσκολίες όσον αφορά την παρουσία της στην αγορά, ωστόσο αποκαλύπτεται παράλληλα, πως οι συσκευές με το εν λόγω λειτουργικό σύστημα εμφανίζουν πλέον υψηλότερες πωλήσεις στην ευρωπαϊκή ήπειρο σε σχέση με περασμένε περιόδους.

Με το μερίδιο του να αγγίζει το ποσοστό του 9,2% για τις πέντε μεγαλύτερες ευρωπαϊκές αγορές, Αγγλία, Γερμανία, , Ιταλία και . Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός, ότι πέρυσι το αντίστοιχο μερίδιο που κατείχε η mobile πλατφόρμα της , μετά βίας έφτανε το 5,1%.

Καθώς οι αριθμοί δεν ψεύδονται και παρόλο που τα WP πετυχαίνουν μονοψήφια ποσοστά σε διεθνές επίπεδο, εν τούτοις είναι σημαντική η άνοδος που σημειώνεται από μήνα σε μήνα σε περιοχές όπως η Μεγάλη Βρετανία, όπου το συγκεκριμένο λειτουργικό κατείχε μερίδιο μόλις 4,5% την ίδια εποχή πέρυσι, ενώ φέτος «σκαρφάλωσε» στο 12%. Ραγδαία αύξηση στα ποσοστά του σημειώθηκε και στη Γαλλία, όπου από 5,6 % το μερίδιο έφτασε στο 10,8%. Επίσης, στη Γερμανία τα Windows Phone βρίσκονται μονάχα μια ποσοστιαία μονάδα πίσω από το iOS της Apple, με μερίδια αγοράς 8,8% και 9,5% αντίστοιχα.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών της Kantar, αυτό οφείλεται στην επιτυχημένη, εμπορικά, πορεία που είχε η εξαιτίας των προσιτών και μεσαίας κατηγορίας μοντέλων που διαθέτει στις εν λόγω αγορές. Μένει μόνο να αποδειχθεί αν τα καλύτερα αποτελέσματα που πέτυχε η Microsoft στις αγορές αυτές, μπορούν να της δώσουν την ώθηση που χρειάζεται για να πετύχει καλύτερα αποτελέσματα σε παγκόσμιο επίπεδο.

[ Via ]

Windows Phone 8: Σημειώνει αύξηση στην Ευρωπαϊκή αγορά

Tags: , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: