Welt: Ψευδή τα στοιχεία της Ελλάδας για τους πρόσφυγες

Για «μαγείρεμα» των στοιχείων που αφορούν τη ροή των προσφύγων κατηγορεί την ελληνική κυβέρνηση η γερμανική εφημερίδα Die Welt.

Σε άρθρο της υποστηρίζει ότι τα βόρεια σύνορα της Ελλάδας αλλά και της Βουλγαρίας δεν φυλάσσονται τόσο καλά με αποτέλεσμα να συνεχίζονται οι ροές προσφύγων προς την κεντρική Ευρώπη, διά της λεγόμενης βαλκανικής οδού.

Η έρευνα της γερμανικής εφημερίδας ξεκίνησε από το γεγονός ότι κάθε μήνα φτάνουν στη Γερμανία περίπου 15.000 πρόσφυγες, κυρίως διά της βαλκανικής οδού.

Επικαλούμενη γερμανικές πηγές ασφαλείας και ευρωπαϊκούς διπλωματικούς κύκλους, η εφημερίδα υποστηρίζει ότι η Ελλάδα δίνει εσφαλμένα στοιχεία προκειμένου να κρύψει την αληθινή έκταση του προβλήματος.

«Η Αθήνα μιλά για 62.000 πρόσφυγες στην ηπειρωτική χώρα και τα νησιά. Στην πραγματικότητα στην Ελλάδα βρίσκονται περίπου 40.000 πρόσφυγες» αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Μάλιστα, η ύπατη αρμοστεία του ΟΗΕ επιβεβαίωσε αυτή την εκτίμηση, δηλώνοντας ότι στην Ελλάδα υποστηρίζονται περίπου 44.000 πρόσφυγες. Βάσει των στοιχείων αυτών, ο αριθμός των προσφύγων που βρίσκεται στα hotspot των νησιών είναι πολύ μικρότερος από τους 13.600 για τους οποίους μιλά επίσημα η κυβέρνηση. «Υπολογίζουμε ότι είναι το πολύ 10.000» λέει ευρωπαίος υψηλόβαθμος αξιωματούχος στη Welt.

Η εφημερίδα ισχυρίζεται ότι έχει διαθέτει έγγραφα γερμανικών αρχών ασφαλείας στα οποία αναφέρεται ότι «στην Ελλάδα η πίεση για μετανάστευση στη Γερμανία παραμένει αμείωτη».

in.gr

seleo.gr-Diethni

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: