WAZ: 2.000 Τούρκοι διέφυγαν στην Ελλάδα

Σύμφωνα με την Westdeutsche Allgemeine Zeitung, σχεδόν 2.000 Τούρκοι διέφυγαν στην Ελλάδα, προκειμένου να γλιτώσουν από τις «εκκαθαρίσεις» στην πατρίδα τους, μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος.

«Τούρκοι καταφεύγουν στην Ελλάδα για να γλιτώσουν από τον πρόεδρο Ερντογάν», είναι ο τίτλος της γερμανικής εφημερίδας, που επισημαίνει όμως ότι ακόμη και στη χώρα μας οι Τούρκοι φοβούνται το «μακρύ χέρι» του Ερντογάν, ιδίως τώρα που η ελληνική κυβέρνηση επιδιώκει να ακυρώσει το άσυλο που χορηγήθηκε στους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς.

Μεταξύ άλλων, το δημοσίευμα κάνει αναφορά και στο γεγονός ότι το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών ανέστειλε τη χορήγηση ασύλου στον έναν εξ’ αυτών, έπειτα από αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης και πως συνελήφθη.

«Η υπόθεση φέρνει τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα σε δύσκολη θέση» συνεχίζει η WAZ, «μιας και είχε υποσχεθεί στον πρόεδρο Ερντογάν ότι θα στείλει τους Τούρκους στρατιωτικούς πίσω στην Τουρκία. Όμως ο Άρειος Πάγος απέρριψε το αίτημα της τουρκικής δικαιοσύνης για έκδοση των αξιωματικών, διαπιστώνοντας ότι δεν θα τύχουν δίκαιης δίκης στην Τουρκία».

«Το μακρύ χέρι του Ερντογάν βρίσκεται παντού», δήλωσε στη γερμανική εφημερίδα ένας από τους Τούρκους που πέρασε παράτυπα στην Ελλάδα, ο 35χρονος δάσκαλος Ερντάλ, που εργαζόταν σε ιδιωτικό σχολείο μέχρι τα τέλη του 2016, όταν έχασε τη δουλειά του με διάταγμα του προέδρου Ερντογάν, βάσει του οποίου απολύθηκαν 30.000 εκπαιδευτικοί σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία.

Σύμφωνα με τον 35χρονο, απειλείται η ζωή του, ενώ αποκάλυψε ότι οι Τούρκοι που έχουν διαφύγει στην Αθήνα αποφεύγουν να επικοινωνούν με e-mail και κινητά τηλέφωνα, καθώς παρακολουθούνται. «Δεν είναι πια μυστικό ότι η τουρκική μυστική υπηρεσία ΜΙΤ διαθέτει πολυάριθμους πληροφοριοδότες στην Ελλάδα», προσθέτει, ενώ σύμφωνα με το δημοσίευμα με αυτή την εκτίμηση συμφωνούν κύκλοι των ελληνικών αρχών ασφαλείας.

Καταλήγοντας, στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι οι Τούρκοι, οι οποίοι διέφυγαν στην Ελλάδα φοβούνται ακόμα περισσότερο από τότε, που λίγο πριν τα Χριστούγεννα, ο Κούρδος πολιτικός Γκάρο Παϊλάν έκανε λόγο, σε συνέντευξη Τύπου στην Άγκυρα, για πληρωμένους δολοφόνους που καταδιώκουν στο εξωτερικό αντικαθεστωτικούς».

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: