Βurberry S/S 2020: ποτέ ξανά ένα βρετανικό show δεν είχε τόσο ιταλικό αέρα

Βurberry S/S 2020: ποτέ ξανά ένα βρετανικό show δεν είχε τόσο ιταλικό αέρα

Στο τελευταίο fashion show για τον Οίκο Burberry, ο Riccardo Tisci έκανε αυτό που υποσχέθηκε όταν ανέλαβε τη θέση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή: άμβλυνε τα ηλικιακά όρια της μόδας και παρουσίασε μία συλλογή με κομμάτια για ανθρώπους κάθε γενιάς, στυλ και κοινωνικής τάξης. Μία «οικουμενική συλλογή» που αναμένεται να έχει τεράστια εμπορική απήχηση.
Τα 100 μοντέλα περπάτησαν σε ένα φουτουριστικό open space δωμάτιο και παρουσίασαν μία συλλογή με αναφορές στον 21ο αιώνα και τη Βικτωριανή εποχή, αλλά και με έντονο το ιταλικό ταπεραμέντο. Η μίξη αυτών των δύο στοιχείων έφερε το αποτέλεσμα που θα δεις στην παρακάτω gallery, tailored κομμάτια με σοφιστικέ και sexy glam στοιχεία που αποπνέουν ρομαντισμό αλλά και underground αισθητική.
Bινύλ, δέρμα, διαφάνειες, patchworks πάνω σε φορέματα και tops, αλλά και τα εμβληματικά trench coats του Οίκου ανασχεδιασμένα σε μία μορφή που θύμιζε περισσότερο πανωφόρι εργασίας και lady like σύνολα ενδεικτικά της ιταλικής φινέτσας και ταυτότητας του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Οίκου, περιγράφουν αυτό που είδαμε πάνω στο catwalk. Ένα σύνολο-μήνυμα συγκεκριμένα για τους Millennials που δείχνει τη μόδα «ως διέξοδο διαφυγής» όταν κάτι δεν πάει καλά. Πραγματικά ή νοητά.
Η επίδειξη έκλεισε με τον σαρανταπεντάχρονο Ιταλό fashion designer να βγαίνει για δευτερόλεπτα από τα παρασκήνια και τον κόσμο από κάτω να τον αποθεώσει. Ήταν αυτή η καλύτερη –καλλιτεχνικά- στιγμή του; Όχι. Ήταν όμως ένα show-σταθμός για τη βιομηχανία της μόδας το οποίο μας εισήγαγε σε μια νέα εποχή που θέλει τα fashion houses να διευρύνουν το αγοραστικό τους κοινό, να ξεφεύγουν από τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του δημιουργικού DNA τους και να σχεδιάζουν ρούχα που μπορούν να τα φορέσουν όλοι οι άνθρωποι σε όλες της περιστάσεις. Ο εκδημοκρατισμός της μόδας μόλις ξεκίνησε και ο Riccardo Tisci μας έκανε συμμέτοχους σε αυτόν.
 H νέα συλλογή της Victoria Beckham είναι μία πολύ κομψή αναπαράσταση των 70s

(?)

moda

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: