Βρούτσης: Στόχος να πάρουμε 1,4 δισ. ευρώ από το SURE

Στον μηχανισμό ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ που στηρίζεται χρηματοδοτικά από το πρόγραμμα SURE, αναφέρθηκε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας νωρίτερα στη Βουλή.

«Στόχος είναι, να πάρουμε 1,4 δισ. ευρώ, επιδίωξή μας θα είναι να αντλήσουμε όσο το δυνατό περισσότερους πόρους», είπε και πρόσθεσε ότι από την 1η Ιουνίου, όλες οι επιχειρήσεις με απώλεια τζίρου 20% και άνω, θα μπορούν να μπουν στο συγκεκριμένο μηχανισμό.

Για την προστασία που θα έχουν οι εργαζόμενοι επιχειρήσεων που θα μπουν στο πρόγραμμα αυτό, ο κ. Βρούτσης είπε ότι θα έχουν ποσοστό αναπλήρωσης του εισοδήματος τους από 83,5% έως 100%.

«Έχουμε έναν πολύ καλό μηχανισμό που στηρίζει στην πράξη το εισόδημα του εργαζόμενου. Αυτό είναι πρωτόγνωρο εργαλείο που στηρίζει για πρώτη φορά την εργασία ουσιαστικά και αποτελεσματικά και όχι να μπει στη λογική των επιδομάτων ανεργίας», είπε ο κ. Βρούτσης.

Ο υπουργός επισήμανε ότι προβλέπεται σχέδιο δράσης για τους εργαζόμενους στα ξενοδοχεία και τον επισιτισμό, προκειμένου να καλυφθούν 120.000 εργαζόμενοι συνολικά.

Πολιτική

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: