Βρέθηκαν 6 άνθρωποι ζωντανοί στο ξενοδοχείο Rigopiano

Έξι άνθρωποι βρέθηκαν ζωντανοί κάτω από τη χιονοστιβάδα που καταπλάκωσε το ξενοδοχείο Rigopiano, μετέδωσε το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA.

 

Ωστόσο οι άνθρωποι αυτοί δεν έχουν ακόμη απεγκλωβιστεί και ζητήθηκε η βοήθεια ελικοπτέρων από την πόλη της Πεσκάρα, τα οποία μεταφέρουν και ειδικό εξοπλισμό για την αντιμετώπιση περιστατικών υποθερμίας καθώς αυτοί οι έξι άνθρωποι βρίσκονται εδώ και σχεδόν 48 ώρες παγιδευμένοι μέσα στο χιόνι.

Οι διασώστες χρησιμοποιούν μηχανοκίνητα μέσα για τις έρευνες, με την ελπίδα να μπορέσουν να καταφέρουν να βρουν εγκλωβισμένους ανθρώπους ακόμη εν ζωή μέσα σε κάποιο δωμάτιο του ξενοδοχείου. Θεωρητικά, λένε οι επικεφαλής των επιχειρήσεων διάσωσης, ένας άνθρωπος θα μπορούσε να επιζήσει μέχρι και τρεις ημέρες αν βρίσκεται σε σημείο στο οποίο υπάρχει αρκετό οξυγόνο. Γνωρίζουν, όμως, ότι με τις ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες του βουνού Γκραν Σάσσο και την μεγάλη καταστροφή που έχει υποστεί το ξενοδοχειακό συγκρότημα, οι ελπίδες είναι πλέον ιδιαίτερα περιορισμένες.

Σύμφωνα με τον ιταλικό τύπο, το ξενοδοχείο Rigopiano είχε χτιστεί σε σημείο πολύ επικίνδυνο -ακριβώς κάτω από βουνοπλαγιά- και οι πρώτοι του ιδιοκτήτες και πρώην δήμαρχος της περιοχής είχαν κατηγορηθεί για αυθαίρετη δόμηση και μετέπειτα νομιμοποίησή της. Στο τέλος της δίκης, όμως, είχαν όλοι τους αθωωθεί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

seleo.gr-Diethni

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: