Βρετανός υπουργός: «Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία έχει ήδη ξεκινήσει»

Ο Βρετανός υπουργός Υγείας  Σαγίντ Τζαβίντ ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση του Λονδίνου έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο στρατιωτικής δράσης αλλά είναι έτοιμη να επιβάλει κυρώσεις

«Είναι σαφές ότι ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, αποφάσισε να παραβιάσει την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας», επισημαίνει σε συνέντευξή του στο βρετανικό δίκτυο «Sky News» o Βρετανός υπουργός Υγείας, Σαγίντ Τζαβίντ προσθέτοντας πως γι΄αυτόν, «η ρωσική εισβολή έχει ήδη ξεκινήσει».

«Eίναι μία πολύ σκοτεινή ημέρα για την Ευρώπη. Είδαμε ότι ο Ρώσος πρόεδρος αναγνώρισε αυτές τις αποσχισθείσες περιοχές στην ανατολική Ουκρανία και από τις αναφορές στα ΜΜΕ βλέπουμε ότι έχει στείλει τανκς και στρατεύματα. Από αυτό μπορείτε να συμπεράνετε ότι η εισβολή στην Ουκρανία έχει ξεκινήσει», δήλωσε ο Τζαβίντ.

Σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του BBC Radio 4, ο Βρετανός υπουργός Υγείας ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση του Λονδίνου έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο στρατιωτικής δράσης αλλά είναι έτοιμη να επιβάλει κυρώσεις:

«Έχουμε ήδη διαδραματίσει, ως ηγετικό μέλος του ΝΑΤΟ, σημαντικό ρόλο στη στήριξη και προστασία των χωρών- μελών της Συμμαχίας κι αυτό σίγουρα θα συνεχιστεί. Έχουμε αποκλείσει οποιαδήποτε στρατιωτική ενέργεια στην Ουκρανία. Ο υπουργός Άμυνας ήταν σαφής σε αυτό, αλλά όσον αφορά την υποστήριξή μας προς την Ουκρανία με άλλους τρόπους, συμπεριλαμβανομένης της υποστήριξης μέσω στρατιωτικού εξοπλισμού και όπλων, αυτό θα συνεχιστεί», τόνισε.

Ερωτηθείς εάν ήρθε η ώρα να επιβληθούν κυρώσεις σε ολιγάρχες που βρίσκονται στο περιβάλλον του Πούτιν κι έχουν ακίνητα στο Ηνωμένο Βασίλειο, στέλνουν τα παιδιά τους σε βρετανικά σχολεία και έχουν χρηματοδοτήσει το Συντηρητικό Κόμμα , ο Τζαβίντ απάντησε καταφατικά:

«Νομίζω πως είναι. Ο πρωθυπουργός είναι ήδη ξεκάθαρος ως προς αυτό, ότι εάν η Ρωσία παραβίαζε την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας, δεν θα διστάζαμε να δράσουμε. Αυτό φυσικά σημαίνει κυρώσεις», τόνισε.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: