Βρετανία: Vegan όχλος… προκαλεί ελλείψεις σε γάλατα και κρέμες σε γνωστό σούπερ

Vegan όχλος προκάλεσε ελλείψεις σε γάλα και κρέμα, σήμερα, σε γνωστό σούπερ μάρκετ στη Βρετανία, μπλοκάροντας τρεις ακόμη εγκαταστάσεις παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων.

Παράλληλα, βγάζουν βίντεο την ώρα που τρυπούν τα ελαστικά φορτηγών με τρυπάνια τα οποία είχαν κρυμμένα σε σακούλες.

Η «Animal Rebellion», μια ομάδα vegan ακτιβιστών που αυτο-χαρακτηρίζονται ως «ένα μαζικό κίνημα που χρησιμοποιεί τη μη βίαιη πολιτική ανυπακοή για να ζητήσει ένα δίκαιο, βιώσιμο σύστημα διατροφής με βάση τα φυτά», αποφάσισε να εμποδίσει τον εφοδιασμό σούπερ μάρκετ, τρυπώντας τις ρόδες σε φορτηγά εταιρειών με γαλακτοκομικά προϊόντα ενώ στη συνέχεια, «αναμετρήθηκε» με την αστυνομία σε διάφορες τοποθεσίες στο Ηνωμένο Βασίλειο όπως στο Droitwich στο Worcestershire, στο Willenhall στα West Midlands και στο Acton στο δυτικό Λονδίνο.

Δείτε βίντεο:

Αφού πραγματοποίησαν χθες διαμαρτυρία έξω από το Γουέστμινστερ, την πολυσύχναστη περιοχή όπου στεγάζεται το κοινοβούλιο και βρίσκεται κοντά στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, λίγες ώρες πριν η Λιζ Τρας οριστεί η νέα ηγέτης του κόμματος των Τόρις, σήμερα το πρωί παρενέβησαν στην εφοδιαστική αλυσίδα.

Μάλιστα, η δράση τους φαίνεται να είχε άμεσο αντίκτυπο στην αλυσίδα καθώς σήμερα το πρωί κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο εικόνες με χαρτάκια σε ράφια για ελλείψεις σε γαλακτοκομικά προϊόντα.


«Για όλα τα γάλατα και τις κρέμες, λόγω προβλημάτων μεταφοράς, υπάρχει περιορισμένη διαθεσιμότητα. Παρακαλούμε αποδεχτείτε τη συγγνώμη μας για οποιαδήποτε αναστάτωση προκληθεί», γράφουν στα χαρτάκια.

Μάλιστα, μερικοί από τους διαδηλωτές κάθισαν πάνω στα φορτηγά σήμερα το πρωί, καταγγέλοντας ότι τα οχήματα συνέχισαν να κινούνται, θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλειά τους.




Οι vegan διαδηλωτές τα… έβαλαν και με τη Λιζ Τρας

Μια ακτιβίστρια, η 18χρονη Xanthe, είπε: «Χθες η Λιζ Τρας ανακοινώθηκε ως η νέα μας πρωθυπουργός, αλλά καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας της ως υπουργός, παραμελούσε τους αγρότες, τις αγροτικές κοινότητες και τη φύση».

«Αναλαμβάνουμε δράση μετά από μήνες προσπαθειών για διαπραγμάτευση που αγνοήθηκαν από την Τρας και τον προκάτοχό της, Μπόρις Τζόνσον. Όλο αυτό το διάστημα οι άνθρωποι σε όλη τη χώρα έχουν υποφέρει από την κρίση κόστους ζωής, ενώ είδαμε υψηλές θερμοκρασίες τον Ιούλιο και τον Αύγουστο ως άμεσο αποτέλεσμα των έκτακτων κλιματικών και οικολογικών καταστάσεων», συμπλήρωσε, τονίζοντας πως «χρειαζόμαστε έναν πρωθυπουργό για να κάνει τα πρώτα βήματα προς έναν καλύτερο κόσμο ξεκινώντας τη μετάβαση σε ένα φυτικό μέλλον».

Από την πλευρά του, ο Ρόμπερτ Άλαν, 28 ετών, μουσικός από το Λονδίνο, που συμμετέχει επίσης, στην ομάδα, πρόσθεσε: «Αντιμετωπίζουμε τις πιο βάναυσες κρίσεις κόστους ζωής αυτή τη στιγμή. Τα τρόφιμα γίνονται πιο ακριβά λόγω της ξηρασίας και της αποτυχίας για καλλιέργεια που επιφέρει η κλιματική κρίση. Η εποχή της Λιζ Τρας ως υπουργός Περιβάλλοντος αλλά και Εξωτερικών αύξησε την εξάρτηση από τις εισαγωγές, παγιδεύοντας τους αγρότες σε μη παραγωγικές, ζημιογόνες επιχειρήσεις».

Δείτε βίντεο:

«Ο νέος πρωθυπουργός θα πρέπει να αντιστρέψει αυτή τη ζημιά και να κάνει ένα τολμηρό βήμα προς ένα μέλλον με βάση τα φυτά. Αν κάνουμε αυτή τη μετάβαση, οι αγρότες μπορούν να παράγουν αξιόπιστα τεράστιες ποσότητες φθηνών, υγιεινών και τοπικών φυτικών τροφίμων. Αυτό όχι μόνο θα μείωνε τους λογαριασμούς για οικογένειες σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά και η γη που δεν θα χρειαζόταν πλέον για την εκτροφή ζώων, θα μπορούσε να αλλάξει και να αντλήσει τεράστιες ποσότητες άνθρακα από την ατμόσφαιρα», πρόσθεσε, υποστηρίζοντας πως «έχουμε μια λύση που υποστηρίζεται από την επιστήμη για την κλιματική και οικολογική κρίση και παροτρύνουμε τη Λιζ Τρας να την υιοθετήσει».

Πάντως, η «Animal Rebellion» προκαλεί ανάμεικτα συναισθήματα στους πολίτες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα όταν έριξαν γάλα στο πάτωμα του Harrods Food Hall, προκαλώντας την οργή χρηστών των social media, χαρακτηρίζοντας το κόλπο «ανόητο».

«Δεν βλάψατε τη γαλακτοβιομηχανία αλλά τους δώσατε μία ευκαιρία να κάνουν νέα ντελίβερι», «βάλατε μπελάδες στους εργαζόμενους στο κατάστημα που έπρεπε να καθαρίσουν ό,τι κάνατε» και «είστε κλόουν που προκαλείτε προβλήματα» είναι μερικά από τα σχόλια των χρηστών, τονίζοντας πως το γεγονός ότι έριξαν γάλα στο πάτωμα, μόνο επικίνδυνο θα μπορούσε να χαρκατηριστυεί για τους πελάτες αν έπεφταν.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: