Βρετανία: Βασιλική οργή κατά του BBC – «Ανυπόστατοι ισχυρισμοί» για την κόντρα των αδελφών Ουίλαμ και Χάρι

Πυρ και μανία τα μέλη της βασιλικής οικογένειας με ντοκιμαντέρ του BBC για την κόντρα που φέρεται να σοβεί ανάμεσα στα δύο αδέρφια Ουίλιαμ και Χάρι — Απειλές για μποϊκοτάζ από το Παλάτι

Kατακεραυνώνει το ΒBC η βασιλική οικογένεια της Βρετανίας με την κατηγορία ότι προσέδωσε αξιοπιστία σε «υπερβολικούς και αβάσιμους ισχυρισμούς» σχετικά με το κλίμα στο Παλάτι καθώς, χθες το βράδυ μετέδωσε ένα αμφιλεγόμενο ντοκιμαντέρ για την κόντρα που φέρεται να σοβεί ανάμεσα στα δύο αδέρφια Ουίλιαμ και Χάρι.

Το ντοκιμαντέρ μετέδωσε επίσης μία συνέντευξη του δικηγόρου της «αντάρτισσας» των βρετανικών ανακτόρων, Μέγκαν Μαρκλ.

Σε έκτακτη κοινή τους δήλωση, τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, το Παλάτι του Κένσινγκτον και το Κλάρενς Χάουζ αναφέρουν ότι ήταν «απογοητευτικό» που ο τηλεοπτικός σταθμός μετέδωσε ισχυρισμούς σχετικά με την αναχώρηση του ζεύγους Σάσeξ από τη Βρετανία.


«Ένας ελεύθερος, υπεύθυνος και ανοιχτός Τύπος είναι ζωτικής σημασίας για μια υγιή δημοκρατία. Ωστόσο, πολύ συχνά υπερβολικοί και αβάσιμοι ισχυρισμοί από ανώνυμες πηγές παρουσιάζονται ως γεγονότα και είναι απογοητευτικό όταν οποιοσδήποτε, συμπεριλαμβανομένου του BBC, τους δίνει αξιοπιστία», υποστηρίζει μεταξύ άλλων η επίμαχη ανακοίνωση.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», oι δικηγόροι της βασιλικής οικογένειας είχαν ενημερωθεί για την μετάδοση των δύο επεισοδίων του ντοκιμαντέρ από το BBC2.

Χθες το Παλάτι του Μπάκιγχαμ φέρεται να απείλησε με μποϊκοτάζ το BBC από τα μελλοντικά του προγράμματα. Επιπλέον, δεν άφησε το προσωπικό να παρακολουθήσει το πρόγραμμα του σταθμού πριν από την προβολή του πρώτου επεισοδίου του επίμαχου ντοκιμαντέρ.

Το πρώτο επεισόδιο του ντοκιμαντέρ, υπό τον τίτλο: «Τhe Princes and The Press» οι Πρίγκιπες και ο Τύπος», περιελάμβανε λεπτομερή κάλυψη των μέσων ενημέρωσης για τα δύο αδέρφια , τον πρίγκιπα Ουίλιαμ και τον πρίγκιπα Χάρι, από το 2012 έως το 2018, όταν ο Χάρι και η Μέγκαν αρραβωνιάστηκαν.

Αναφέρθηκε επίσης σε ισχυρισμούς για «ανταγωνισμό » μεταξύ του ζεύγους Σάσeξ και του ζεύγους Κέιμπριτζ.

Ο Νταν Γούτον , τότε δημοσιογράφος της Sun και τώρα αρθρογράφος στο MailOnline μίλησε για έναν τσακωμό, το Νοέμβριο του 2018. Συγκεκριμένα, για τον καβγά που φέρεται να είχαν η Μέγκαν και τα μέλη της βασιλικής οικογένειας αναφορικά με την επιλογή της τιάρας στον γάμο της με τον πρίγκιπα Χάρι.

Ο Γούτον υποστήριξε ότι, η Μέγκαν ήθελε να φορέσει μια σμαραγδένια τιάρα, αλλά η βασίλισσα άσκησε βέτο στην πρώτη της επιλογή.
Εικάζεται ότι ακολούθησε ένας μεγάλος καβγάς, στον οποίο ο Χάρι φέρεται να είπε : «Ότι θέλει η Μέγκαν, το παίρνει».

Το χθεσινό επεισόδιο μετέδωσε επίσης ισχυρισμούς του Oμιντ Σκόμπι, δημοσιογράφου που συνέταξε την αμφιλεγόμενη βιογραφία, υπό τον τίτλο: «Finding Freedom για τους Sussexes», ότι οι αρνητικές ιστορίες για τους Σάσeξ προέκυψαν από άλλους αυλικούς.

Επίσης, μεταδόθηκε μία συνέντευξη της δικηγόρου της Μέγκαν Μαρκλ, στην οποία αρνήθηκε τους ισχυρισμούς ότι η Δούκισσα του Σάσeξ είχε «εκφοβίσει» το βασιλικό προσωπικό. Η δικηγόρος μίλησε έχοντας λάβει την άδεια της Μέγκαν.

Παράλληλα, ένας ιδιωτικός ντετέκτιβ παραδέχτηκε ότι είχε βάλει στο στόχαστρο την τότε κοπέλα του πρίγκιπα Χάρι, Τσέλσι Ντέιβι το 2004 και ζήτησε συγγνώμη.

Τέλος, οι θεατές άκουσαν τους ισχυρισμούς ότι, ο πρίγκιπας Κάρολος είχε «επισκιαστεί» από την απόφαση του εκπροσώπου Τύπου του πρίγκιπα Χάρι να προωθήσει μία δήλωση που επέκρινε την κάλυψη της σχέσης του με τη Μέγκαν Μαρκλ από τον Τύπο ενώ βρισκόταν σε ταξίδι στο Ομάν.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: