Βρετανία: Ριπές ανέμου 112 χλμ/ώρα και ισχυρές βροχοπτώσεις φέρνει η καταιγίδα Claudio

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται οι αρχές στη Βρετανίας λόγω της καταιγίδας Claudio, η οποία αναμένεται να φέρει ριπές ανέμου που θα φτάνουν τα 70 μίλια την ώρα (περίπου 112 χλμ την ώρα), μαζί με έντονες βροχοπτώσεις, κυρίως σε περιοχές της νότιας Αγγλίας.

Το Μετεωρολογικό Γραφείο (Met Office) εξέδωσε «κίτρινη προειδοποίηση» για τους ανέμους στα νότια μέχρι τις 8 το πρωί της Τρίτης. Εκτός από τους ισχυρούς ανέμους, οι άνθρωποι σε μεγάλο μέρος της Αγγλίας και της Ουαλίας αντιμετώπισαν ισχυρές βροχοπτώσεις, οι οποίες πλημμύρισαν δρόμους και κατέστησαν πολύ δύσκολες — ως αδύνατες — τις μετακινήσεις.

Η κίνηση της καταιγίδας Claudio προς τα ανατολικά μέσα στην ημέρα, αναμένεται να φέρει βροχές σε μεγάλο μέρος του Ηνωμένου Βασιλείου, με την Ουαλία και τις περιοχές της νότιας και κεντρικής Αγγλίας να επηρεάζονται περισσότερο.


Ο Νιλ Άρμστρονγκ, επικεφαλής μετεωρολόγος του Met Office, δήλωσε πως: «Οι μεγαλύτερες επιπτώσεις από την καταιγίδα Claudio αναμένονται στη βόρεια Γαλλία. Αυτό που ισχύει για εμάς στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι ότι ενδέχεται να υπάρξουν ισχυροί άνεμοι κατά μήκος μεγάλου μέρους της νότιας ακτής της Αγγλίας. Ορισμένες απομονωμένες και ιδιαίτερα εκτεθειμένες παράκτιες περιοχές θα μπορούσαν να δουν ριπές που θα ξεπερνούν τα 70 μίλια την ώρα, ενώ στο μεγαλύτερο μέρος της περιοχής προειδοποίησης θα σημειωθούν ριπές μεταξύ 50 και 60 μίλια/ώρα».

Το Μετεωρολογικό Γραφείο δήλωσε ότι οι άνεμοι είναι πιθανό να είναι ισχυρότεροι κατά μήκος των παράκτιων περιοχών της Ιρλανδικής Θάλασσας, συμπεριλαμβανομένης της δυτικής Ουαλίας, της βορειοδυτικής Αγγλίας και της νοτιοδυτικής Σκωτίας, καθώς και της ανατολικής ακτής της Βόρειας Ιρλανδίας.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: