Βρετανία: Πιστοποιητικά εμβολιασμού πιθανόν να χρειάζονται για γνωστά καταστήματα ένδυσης

Τι δήλωσε αξιωματούχος της Ντάουνινγκ Στριτ — Σταδιακή χαλάρωση των μέτρων από τις 12 Απριλίου στη Βρετανία

Λύση που θα σώσει ζωές έχει χαρακτηρίσει τα πιστοποιητικά εμβολιασμού ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, σε μια περίοδο που η χώρα του δείχνει να αντιμετωπίζει με επιτυχία το τρίτο κύμα της πανδημίας, ύστερα και από τη σημαντική πτώση του ιικού φορτίου.

Η επιτυχημένη πορεία του εμβολιαστικού σχεδίου στη Γηραιά Αλβιώνα άνοιξε, άλλωστε, το πειθώριο για τη χαλάρωση των περιορισμών από τις 12 Απριλίου, οπότε και ανοίγουν παμπ, καταστήματα και άλλες υπηρεσίες, όπως κομμωτήρια και γυμναστήρια.

Σύμφωνα με βρετανικά δημοσιεύματα, που επικαλούνται υψηλόβαθμες πηγές της Ντάουνινγκ Στριτ, πιστοποιητικά εμβολιασμού ενδέχεται να χρειάζονται γαι την είσοδο σε καταστήματα όπως τις αλυσίδες Primark και H&M ή Next.

Οι καταναλωτές, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, ενδεχομένως να πρέπει να αποδεικνύουν ότι έχουν εμβολιαστεί για να αγοράσουν ρούχα από ορισμένα καταστήματα.

Μέχρι στιγμής, η κυβέρνηση Τζόνσον έχει ξεκαθαρίσει ότι τα πιστοποιητικά δεν θα απαιτούνται για μαγαζιά με βασικά είδη ανάγκης, ωστόσο το γεγονός ότι μπορεί να χρειάζονται για αλυσίδες πολυκαταστημάτων ενδέχεται να δημιουργήσει προβλήματα στο μέλλον.

Η εξέταση της επίδειξης πιστοποιητικων σε καταστήματα αναμένεται να εξεταστεί, πάντως, μετά τον Ιούνιο.

Όπως δήλωσε εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ, τα πιστοποιητικά δεν θα απαιτούνται για τις μετακινήσεις με τις συγκοινωνίες, ωστόσο στόχος είναι να διαδραματίσουν ενεργό ρόλο στη μάχη κατά της πανδημίας.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: