Βρετανία: Ο Μπόρις Τζόνσον έλαβε το έγγραφο των αρχών που διερευνούν την παραβίαση του lockdown

Ο Βρετανός πρωθυπουργός έλαβε το ερωτηματολόγιο δύο ημέρες αφότου η Σκότλαντ Γιαρντ ανακοίνωσε ότι οι αξιωματικοί θα αρχίσουν να επικοινωνούν με περισσότερα από 50 άτομα — Η έρευνα ονομάστηκε Επιχείρηση Χίλμαν 

Ο Μπόρις Τζόνσον έλαβε ένα ερωτηματολόγιο από αξιωματικούς της Μητροπολιτικής Αστυνομίας που ερευνούν ισχυρισμούς σχετικά με πάρτι στην Ντάουνινγκ Στριτ κατα την περίοδο του lockdown.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός έλαβε το έγγραφο δύο ημέρες αφότου η Σκότλαντ Γιαρντ ανακοίνωσε ότι οι αξιωματικοί θα αρχίσουν να επικοινωνούν με περισσότερα από 50 άτομα που πιστεύεται ότι συμμετείχαν στα 12 γεγονότα υπό την έρευνά της.

Η έρευνα ονομάστηκε Επιχείρηση Χίλμαν (Operation Hillman).

Η Μητροπολιτική Αστυνομία είπε ότι η έρευνά της διεξάγεται «με ρυθμό» και ότι όσοι έρχονται σε επαφή θα συμπληρώσουν αρχικά ένα ερωτηματολόγιο.

Η επιβεβαίωση ήρθε και από εκπρόσωπο της Ντάουνινγκ Στριτ, ο οποίος δήλωσε: “Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι ο Πρωθυπουργός έλαβε ένα ερωτηματολόγιο από τη Μητροπολιτική Αστυνομία. Θα απαντήσει όπως απαιτείται.”

Η ανακοίνωση έρχεται την ίδια εβδομάδα που η «Mirror» δημοσίευσε μια νέα φωτογραφία του Τζόνσον σε μια χριστουγεννιάτικη εκδήλωση της Ντάουνινγκ Στριτ στις 15 Δεκεμβρίου 2020, στην οποία ο πρωθυπουργός της Βρετανίας είναι πλαισιωμένος από τρία μέλη του προσωπικού. Στο γραφείο μπροστά του φαίνεται μια σαμπάνια και ένα μισοφαγωμένο πακέτο πατατάκια.


Εκείνη την εποχή το Λονδίνο βρισκόταν υπό τους κανονισμούς Tier 2 που απαγόρευαν οποιαδήποτε κοινωνική ανάμειξη μεταξύ δύο ή περισσότερων ατόμων από διαφορετικά νοικοκυριά.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: