Βρετανία: Κυρώσεις στον Ρώσο «Βασιλιά του Νικελίου», Βλαντίμιρ Ποτάνιν

Ο Ποτάνιν θεωρείται  από τους Βρετανούς ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στη Ρωσία και σύμμαχος του Πούτιν

Η Βρετανία ανακοίνωσε σήμερα την επιβολή κυρώσεων εις βάρος του ολιγάρχη Βλαντίμιρ Ποτάνιν, γνωστού ως “Ο Βασιλιάς του Νικελίου”, τον οποίο χαρακτήρισε δεύτερο πλουσιότερο άνθρωπο στη Ρωσία.

Ο Ποτάνιν συγκαταλέγεται στον κατάλογο με τα πρόσωπα εις βάρος των οποίων θα επιβληθεί το τελευταίο κύμα 13 νέων κυρώσεων, ανάμεσα στα οποία βρίσκονται και άλλοι επιχειρηματίες, εταιρείες του χρηματοπιστωτικού τομέα και άλλες οντότητες.

“Ο Ποτάνιν συνεχίζει να συγκεντρώνει πλούτο καθώς υποστηρίζει το καθεστώς του Πούτιν αποκτώντας την Rosbank και μετοχές στην Tinkoff Bank μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία”, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Ο Ποτάνιν είναι ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στη Ρωσία, αν και το καθαρό ύψος της περιουσίας του εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την αξία του μεριδίου που κατέχει (36%) στην Nornickel , την μεγαλύτερη παγκοσμίως εταιρεία παραγωγής παλλάδιου και εξευγενισμένου νικελίου.

Στον κατάλογο με τις βρετανικές κυρώσεις αναφέρεται ότι το όνομα του Ποτάνιν προστέθηκε επειδή: “επωφελούνταν από τη ρωσική κυβέρνηση ή την υποστήριζε με το να είναι ιδιοκτήτης ή να έχει τον έλεγχο της Rosbank. Η Rosbank συνεχίζει να δραστηριοποιείται στον ρωσικό κλάδο των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, ο οποίος είναι ένας τομέας στρατηγικής σημασίας για την κυβέρνηση της Ρωσίας”.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: