Βρετανία: Και η υπουργός Εξωτερικών Λιζ Τρας στην κούρσα διαδοχής του Μπόρις Τζόνσον

Θα κυβερνήσω ως συντηρητική, αναφέρει η υπουργός Εξωτερικών σε άρθρο της με το οποίο ανήγγειλε την υποψηφιότητα — Φτάνουν τους 10 οι υποψήφιοι

Η υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Λιζ Τρας ανακοίνωσε αργά την Κυριακή την υποψηφιότητά της για τη διαδοχή του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος παραιτήθηκε την περασμένη εβδομάδα, έπειτα από σειρά σκανδάλων.

«Θα δώσω τη μάχη σε αυτήν την εκλογική διαδικασία ως συντηρητική και θα κυβερνήσω ως συντηρητική», τόνισε η Λιζ Τρας σε άρθρο της στην εφημερίδα Daily Telegraph.

Η υπουργός προστίθεται έτσι σε άλλους εννέα υποψηφίους στην κούρσα για την ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος και κατά συνέπεια την πρωθυπουργία της Βρετανίας, δεδομένου ότι είναι το κόμμα που διαθέτει την πλειοψηφία των εδρών στη Βουλή των Κοινοτήτων.

Μεταξύ άλλων έχουν δηλώσει την πρόθεσή τους να λάβουν μέρος στη διαδικασία οι βουλευτές και πρώην υπουργοί Υγείας Τζέρεμι Χαντ και Σάτζιντ Τζάβιντ, ο υπουργός Μεταφορών της Βρετανίας Γκραντ Σαπς και ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας Ρίσι Σουνάκ.

Οι εκλογές για την ανάδειξη νέου ηγέτη στον κόμμα θα γίνουν μέσα στο καλοκαίρι, ενώ πολλοί βουλευτές ασκούν πιέσεις για την διενέργεια της εκλογής  με συνοπτικές διαδικασίες.

Ο Μπόρις Τζόνσον θα παραμένει ως τότε πρωθυπουργός, έχοντας απορρίψει το ενδεχόμενο να παραδώσει σε υπηρεσιακό πρωθυπουργό μέχρι την εκλογή νέου.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: