Βρετανία: Έχει ξεμείνει από αυγά – Μόνο 2 ή 3 πακέτα ανά πελάτη

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις έχει λάβει η γρίπη των πτηνών στο Ηνωμένο Βασίλειο με αποτέλεσμα πολλές αλυσίδες σούπερ μάρκετ να έχουν ξεμείνει από αυγά.

Την ώρα που οι καταναλωτές διαμαρτύρονται για τη μαζική αύξηση της τιμής σε βασικά τρόφιμα, πολιτικοί αναλυτές «χρεώνουν» το ασφυκτικό κόστος ζωής όπως και την έλλειψη συγκεκριμένων προιόντων στο Brexit — την αποχώρηση της γηραιάς αλβιώνας από την ευρωπαική «οικογένεια». Για παράδειγμα, η αλυσίδα «Lidl» έχει ήδη περιορίσει τις πωλήσεις σε δύο ή τρία πακέτα αυγών ανά πελάτη, γράφει η βρετανική εφημερίδα «Guardian». Αλλά και η Tesco προσανατολίζεται στην ίδια κατεύθυνση, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Mirror».

Αν και υπάρχει έλλειψη σε διάφορα τρόφιμα, η βρετανική αγορά προσπαθεί να «καλύψει« το πρόβλημα, σχολιάζει από την πλευρά της η γερμανική εφημερίδα «Bild» και προσθέτει: Εκτός από τα αυγά, υπάρχει έλλειψη και σε ντομάτες όπως και σε μαγειρικό λάδι.

Την ώρα που οι Βρετανοί καταναλωτές προσπαθούν να προσαρμοστούν στις τσουχτερές αυξήσεις των τιμών σε βασικά είδη τροφίμων, μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ έχουν φθάσει στα… όριά τους.

«Τα σούπερ μάρκετ ξέρουν ότι πρέπει να πληρώσουν στους παραγωγούς αυγών μία δίκαιη τιμή. Αλλά περιορίζονται από το ποσό του πρόσθετου κόστους, όπως έχει διαμορφωθεί με βάση το ακριβό κόστος διαβίωσης», επισημαίνει ο Άντριου Όπι της βρετανικής κοινοπραξίας λιανικού εμπορίου «British Retail Consortium».

Μία λύση που έχουν σκεφτεί — και ήδη εφαρμόζουν- οι Βρετανοί είναι να προμηθεύονται αυγά από την Ιταλία, γεγονός που προκαλεί ανησυχία σε πολλούς καταναλωτές:

«Αυγά από την Ιταλία προσφέρονται επί του παρόντος σε πολλά ράφια των σούπερ μάρκετ. Σε τιμές που είναι σημαντικά φθηνότερες πριν το Brexit. Σε πολλά ηλεκτρονικά καταστήματα και με υπηρεσίες παράδοσης, δεν είναι πλέον εφικτή η παραγγελία φρέσκων αυγών», γράφει το γερμανικό δημοσίευμα.

Η εφημερίδα Bild επισημαίνει ότι, εκτός από τα αυγά, όλο και περισσότερα σούπερ μάρκετ στη Βρετανία έχουν έλλειψη σε μαγειρικό λάδι, ενώ οι ντομάτες είναι πλέον δυσεύρετες.

Για παράδειγμα, η αλυσίδα ταχυφαγίας «McDonald’s» δυσκολεύτηκε πρόσφατα να προμηθευτεί αρκετές ντομάτες, γράφει το σχετικό δημοσίευμα.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: