Βρετανία: Επίσκεψη- αστραπή του Βρετανού υπουργού Άμυνας στις ΗΠΑ υπό τον φόβο πυρηνικών στην Ουκρανία

Eνισχύονται οι φόβοι για ρωσική επίδειξη πυρηνικών όπλων με αφορμή την επίσκεψη- αστραπή του Βρετανού υπουργού Άμυνας, Μπεν Γουάλας, στην Ουάσινγκτον.

Όπως αναφέρει ο βρετανικός Τύπος, η κυβέρνηση του Λονδίνου κινητοποιείται άμεσα για να συντονίσει τις επόμενες κινήσεις της με την αμερικανική ηγεσία καθώς μαίνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία με τη «ρωσική αρκούδα» να βρυχάται πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα υπό την απειλή πυρηνικών.

Ο υπουργός Άμυνας της Βρετανίας , όπως γράφει η εφημερίδα «The Sun», θα έχει σήμερα συνομιλίες με τους αξιωματούχους του αμερικανικού Πενταγώνου προκειμένου Λονδίνο και Ουάσινγκτον να υιοθετήσουν μία κοινή γραμμή απέναντι στις επιθετικές διαθέσεις του Κρεμλίνου.

«Το μυστικό ταξίδι του Βρετανού υπουργού Άμυνας στην Ουάσιγκτον εν μέσω φόβων για ρωσική κλιμάκωση», είναι ο τίτλος σημερινού άρθρου του βρετανικού δικτύου «Sky News» σχολιάζοντας την αιφνιδιαστική επίσκεψη του Μπεν Γουάλας στις ΗΠΑ. «Ο Πούτιν είναι έτοιμος να εκτοξεύσει πυρηνικά στη Μαύρη Θάλασσα σε μία επίδειξη πυρηνικής δύναμης», σχολιάζουν οι εφημερίδες «Daily Mail» και «The Sun».

Πηγή υπό καθεστώς ανωνυμίας έσπευσε να δηλώσει στην εφημερίδα The Sun: «Η απειλή για χρήση πυρηνικών από τη ρωσική πλευρά έχει αυξηθεί πρόσφατα».

To γεγονός ότι ο Βρετανός υπουργός Μπεν Γουάλας ακύρωσε την τελευταία στιγμή την ομιλία του στους βουλευτές του για να μεταβεί εσπευσμένα στην Ουάσινγκτον όπου θα έχει συνομιλίες με Αμερικανούς ομολόγους του, προβλήματισε έντονα πολιτικούς αναλυτές όπως και τα βρετανικά ΜΜΕ.

Ίσως δεν είναι τυχαίο ότι και ο Βρετανός υπουργός Ενόπλων Δυνάμεων, Τζέιμς Χίπει παραδέχτηκε χθες ότι «Βρισκόμαστε σε μια στιγμή που αυτού του είδους οι συνομιλίες είναι άκρως απαραίτητες».

Την ίδια ώρα, ο Ρώσος πρόεδρος συνέχισε να σφυροκοπά ουκρανικές πόλεις ενώ ο Αμερικανός ομόλογός του , Τζο Μπάιντεν, έχει προειδοποιήσει ότι η ανθρωπότητα βρισκεται πιο κοντά παρά ποτέ σ’ έναν «Αρμαγεδδώνα».

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: