Βρετανία: Αθώος ο δημοσιογράφος Πιρς Μόργκαν για τα όσα είπε κατά της Μέγκαν Μαρκλ

Ο βρετανικός ρυθμιστικός φορέας Ofcom υποστήριξε το δικαίωμά του στην ελευθερία του λόγου – Ο Μόργκαν είχε αμφισβητήσει όσα είπε η Μέγκαν Μαρκλ στη συνέντευξή της στην Όπρα Γουίνφρεϊ

O βρετανικός ρυθμιστικός φορέας «Ofcom» αθώωσε σήμερα τον δημοσιογράφο Πιρς Μόργκαν, παρά το γεγονός ότι είχε δεχθεί «βροχή» παραπόνων από Βρετανούς τηλεθεατές για το γεγονός ότι αμφισβήτησε τα όσα είχε δηλώσει σε συνέντευξή της στην Όπρα Γουίνφρεϊ η Μέγκαν Μαρκλ.

Η «αντάρτισσα» των βρετανικών ανακτόρων ήταν μια από αυτούς που είχαν εκφράσει την έντονη δυσφορία τους στον φορέα για τα όσα είχε πει ο Βρετανός δημοσιογράφος.

Ο Μόργκαν είχε σχολιάσει «on air» ότι δεν πιστεύει λέξη απ’ όσα είπε η δούκισσα του Σάσeξ στην πολύκροτη συνέντευξή της στην Όπρα. Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Daily Mail», ο Μόργκαν βγήκε «καθαρός» από τον βρετανικό ρυθμιστικό φορέα Ofcom που υποστήριξε το δικαίωμά του στην ελευθερία του λόγου. Χαρακτήρισε επίσης τις προσπάθειες των τηλεθεατών να τον αποσιωπήσουν ως «τρομακτικό περιορισμό στην ελευθερία της έκφρασης».

Πανευτυχής δηλώνει ο δημοσιογράφος

Μετά την αθωωτική απόφαση του Οfcom, ο Πιρς Μόργκαν δήλωσε πανευτυχής στην εφημερίδα «Daily Mail»:

«Αυτή είναι μια θριαμβευτική νίκη για την ελευθερία του λόγου και μια θριαμβευτική ήττα για την «πριγκίπισσα Πινόκιο». Υπό το φως αυτής της απόφασης, επιστρέφω τη δουλειά μου;».

Μέσα σε 48 ώρες από την πολύκροτη συνέντευξη της Μέγκαν Μαρκλ στην «πάπισσα» της αμερικανικής τηλεόρασης, Όπρα Γουίνφρεϊ στις 7 Μαρτίου, ο Μόργκαν αναγκάστηκε να αποχωρήσει από την εκπομπή «Good Morning Britain» αφού αρνήθηκε να ζητήσει συγγνώμη για τις «ειλικρινείς απόψεις του», κοστίζοντας στο βρετανικό δίκτυο «ITV» περίπου 790.000 θεατές και εκατομμύρια σε διαφημιστικά έσοδα.

Την ημέρα που ο Πιρς Μόργκαν εγκατέλειψε το στούντιο, η εκπομπή «GMB» ήταν πρώτη σε τηλεθέαση.

Και σήμερα, η Ofcom υποστήριξε το δικαίωμά του να «αμφισβητήσει» τις δηλώσεις της Μέγκαν για αυτοκτονικές σκέψεις κι ότι βίωσε τον ρατσισμό από την βασιλική οικογένεια.

Είχε παραιτηθεί μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσαν τα σχόλιά του

Υπενθυμίζεται ότι, ο Mόργκαν είχε παραιτηθεί από τη θέση του στην εκπομπή του βρετανικού δικτύου ITV «Good Morning Britain», μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε με τα σχόλιά του σχετικά με τη συνέντευξη, κατά τη διάρκεια της οποίας η Μέγκαν αποκάλυψε ότι είχε αυτοκτονικές τάσεις, ενώ ζούσε ως μέλος της βασιλικής οικογένειας στη Βρετανία.

Λίγες ώρες αφότου η συνέντευξη προβλήθηκε στην αμερικανική τηλεόραση, ο Μόργκαν είπε στο «Good Morning Britain», μεταξύ άλλων επικριτικών σχολίων, ότι δεν πιστεύει ούτε μια λέξη απ’ όσα είπε η Μέγκαν και σ΄ ένα tweet, την αποκάλεσε «πριγκίπισσα Πινόκιο».

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: