Βραζιλία: Το κόμμα του Λούλα κατήγγειλε τον φόνο μέλους του από οπαδό του Μπολσονάρου

Ο οπαδός του προέδρου εμφανίστηκε σε εκδήλωση και άρχισε να απειλεί τους παριστάμενους — Οι δύο άνδρες άνοιξαν πυρ ο ένας στον άλλο και αλληλοσκοτώθηκαν

Το Κόμμα Εργαζομένων (PT) του φαβορί των προεδρικών εκλογών του Οκτωβρίου στη Βραζιλία, του Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα, κατήγγειλε την Κυριακή τον φόνο μέλους του από οπαδό –που επίσης σκοτώθηκε σε ανταλλαγή πυρών– του ακροδεξιού προέδρου Ζαΐχ Μπολσονάρου στη Φος ντο Ιγκουασού, στα νότια της χώρας.

Ο Λούλα προσωπικά καταδίκασε το γεγονός ότι μια οικογένεια «έχασε πατέρα και σύζυγο εξαιτίας του λόγου μίσους που ενθαρρύνει ένας ανεύθυνος πρόεδρος».

Ο Μαρσέλου Αχούντα, δημοτικός αστυνομικός και μέλος του PT, γιόρταζε τα 50 του χρόνια στο πλαίσιο κομματικής εκδήλωσης όταν ομοσπονδιακός αστυνομικός, οπαδός του προέδρου Μπολσονάρου, εισέβαλε με όπλο.

«Γύρω στις 23:30 ένας άνδρας που δεν ήταν προσκεκλημένος και δεν τον γνώριζε κανένας έφθασε στο τιμόνι αυτοκινήτου, μαζί με γυναίκα και μωρό, άρχισε να κραδαίνει το όπλο του προς παρόντες και να απειλεί ότι θα επέστρεφε και θα τους σκότωνε όλους», ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Λίγο αργότερα, όταν ο άνδρας, που αργότερα κατονομάστηκε ως Ζόρζε Γκουαράνιου, επέστρεψε, ο Αχούντα πήρε πιστόλι που είχε στο αυτοκίνητό του και πυροβόλησε εναντίον του επιτιθέμενου, που του έριξε με τη σειρά του. Και οι δύο σκοτώθηκαν στην ανταλλαγή πυρών.

Σύμφωνα με το PT, ο Αχούντα έκανε «ηρωική χειρονομία» με αποτέλεσμα να «σωθούν πολλές ζωές».

Η βραζιλιάνικη αστυνομία από την πλευρά της ανέφερε ότι οι δύο άνδρες αλληλοπυροβολήθηκαν και σκοτώθηκαν έπειτα από «διαπληκτισμό», κατά την εφημερίδα Folha de S. Paulo.

«Όσοι έχουν φανατιστεί από το σχέδιο θανάτου και καταστροφής [ενν. του αρχηγού του κράτους] μπορεί να μετατραπούν σε δράστες επιθέσεων ή δολοφόνους», προειδοποίησε το PT, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για την «αύξηση της πολιτικής βίας στη χώρα», τρεις μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές.

Ο ακροδεξιός πρόεδρος Ζαΐχ Μπολσονάρου έκανε πολύ ευκολότερη την πρόσβαση στα όπλα στη Βραζιλία αφότου ανέλαβε την εξουσία. Το Σάββατο, εκατοντάδες διαδήλωσαν στην Μπραζίλια υπέρ του δικαιώματος στην οπλοκατοχή.

Σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση του ινστιτούτου Datafolha, ο Λούλα έχει 47% στην πρίθεση ψήφου, έναντι 28% του Μπολσονάρου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: