Βραζιλία: Μπαίντεν και Μακρόν συγχαίρουν τον Λούλα για τη νίκη του στις εκλογές

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν συνεχάρη χθες Κυριακή τον Λούλα για τη νίκη του στις προεδρικές εκλογές της Βραζιλίας, τις πιο πολωμένες στο κράτος της Λατινικής Αμερικής εδώ και δεκαετίες, που πάντως όπως σημείωσε ήταν «ελεύθερες, δίκαιες και αξιόπιστες».

«Απευθύνω τα συγχαρητήριά μου στον Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα για την εκλογή του στην προεδρία της Βραζιλίας έπειτα από τις ελεύθερες, δίκαιες και αξιόπιστες εκλογές» στη μεγαλύτερη λατινοαμερικάνικη χώρα, αναφέρει ανακοίνωση Τύπου που αναρτήθηκε στον ιστότοπο της αμερικανικής προεδρίας από τις υπηρεσίες του κ. Μπάιντεν. Στο λακωνικό κείμενο προστίθεται πως ο Αμερικανός πρόεδρος «αδημονεί» να «συνεργαστεί» με τον Βραζιλιάνο ομόλογό του, ώστε να «συνεχιστεί η συνεργασία των δυο χωρών μας».

«Ανοίγει νέα σελίδα στην ιστορία» της χώρας

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν συνεχάρη τον Λούλα, η νίκη του οποίου στον χθεσινό δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στη μεγαλύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής «ανοίγει νέα σελίδα στην ιστορία της Βραζιλίας».

«Μαζί, θα ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να αντιμετωπίσουμε τις πολλές προκλήσεις και θα ανανεώσουμε τον δεσμό φιλίας ανάμεσα στις δυο χώρες μας», τόνισε ο αρχηγός του γαλλικού κράτους μέσω Twitter μερικά λεπτά μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος από την εφορευτική επιτροπή, αναρτώντας επίσης το μήνυμα στα πορτογαλικά.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: