Βραζιλία: Ανακρίνεται και τρίτος ύποπτος για τη δολοφονία του Βρετανού δημοσιογράφου Ντομ Φίλιπς και του οδηγού του στην Αμαζονία

Αργά χθες Παρασκευή η αστυνομία ανακοίνωσε ότι τα λείψανα που βρέθηκαν την Τετάρτη στο σημείο που υπέδειξε ο Αμαρίλντο ντα Κόστα ντε Ολιβέιρα ανήκαν στον 57χρονο δημοσιογράφο Ντομ Φίλιπς — Σήμερα επιβεβαιώθηκε ότι το δεύτερο πτώμα είναι εκείνο του Περέιρα

Ένας τρίτος ύποπτος για τη δολοφονία του Βρετανού δημοσιογράφου Ντομ Φίλιπς και του Βραζιλιάνου ειδικού σε θέματα ιθαγενών Μπρούνο Περέιρα παραδόθηκε σήμερα το πρωί στις αστυνομικές αρχές, σύμφωνα με τη Βραζιλιάνικη Ομοσπονδιακή Αστυνομία (PF).

Ο Τζέφερσον ντα Σίλβα Λίμα, γνωστός και με το προσωνύμιιο «Πελάντο ντα Ντίνια», ένας «παράνομος» σύμφωνα με τις αρχές, παραδόθηκε στο αστυνομικό τμήμα της Αταλάγια ντου Νόρτε και θα ανακριθεί για τον ρόλο του στην υπόθεση.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες που έχουν συλλέξει οι αρχές, ο «Πελάντο ντα Ντίνια» ήταν παρών στο έγκλημα και «συμμετείχε ενεργά» στη διπλή ανθρωποκτονία, όπως είπε ο αστυνομικός διευθυντής Άλεξ Πέρεζ Τιμότεο μιλώντας στον ενημερωτικό ιστότοπο G1.

Μέχρι τώρα είχαν συλληφθεί δύο ύποπτοι, ο ψαράς Αμαρίλντο ντα Κόστα ντε Ολιβέιρα ή «Πελάντο», 41 ετών και ο Οσενέι ντα Κόστα ντε Ολιβέιρα ή «Ντος Σάντος». Ο πρώτος ομολόγησε την Τρίτη ότι έθαψε τα πτώματα.

Αργά χθες Παρασκευή η αστυνομία ανακοίνωσε ότι τα λείψανα που βρέθηκαν την Τετάρτη στο σημείο που υπέδειξε ο Αμαρίλντο ντα Κόστα ντε Ολιβέιρα ανήκαν στον 57χρονο δημοσιογράφο Ντομ Φίλιπς. Σήμερα επιβεβαιώθηκε ότι το δεύτερο πτώμα είναι εκείνο του Περέιρα.

Και οι δύο άνδρες σκοτώθηκαν από σφαίρες. Ο Περέιρα έφερε τρία τραύματα από σφαίρα, μεταξύ των οποίων και ένα στο κεφάλι, ενώ ο Φίλιπς πυροβολήθηκε στον θώρακα.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η αστυνομία αναζητεί και έναν τέταρτο ύποπτο, όμως η πληροφορία αυτή δεν έχει επιβεβαιωθεί από επίσημη πηγή.

Ο Φίλιπς και ο Περέιρα πήγαν στην Αμαζονία στο πλαίσιο της έρευνας που έκανε ο πρώτος για ένα βιβλίο που σκόπευε να γράψει για την προστασία του περιβάλλοντος. Τα ίχνη τους χάθηκαν στις 5 Ιουνίου, ενώ επέστρεφαν με πλοιάριο στην Αταλάγια ντου Νόρτε.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: