Βράζει η Ιεραρχία για τον τρόπο που θα λειτουργούν οι εκκλησίες – Τα μέτρα θα επανεξετάσει η κυβέρνηση

Δεύτερες σκέψεις κάνει η κυβέρνηση για τη λειτουργία των εκκλησιών μετά τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί στην ιεραρχία.

Εντός της ημέρας αναμένεται επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ.κ. Ιερώνυμο, προκειμένου να τεθεί επί τάπητος και πάλι το ζήτημα και να καμφθούν οι αντιδράσεις, καθώς αύριο και μεθαύριο συνεδριάζει μέσω τηλεδιάσκεψης η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, προκειμένου να υπάρξει εκτόνωση της κρίσης.

Το σίγουρο πάντως είναι ότι η κυβέρνηση παραμένει αμετακίνητη στην τήρηση του ορίου των πιστών, δηλαδή 9 για τις εκκλησίες και 25 για τις Μητροπόλεις, αφήνει όμως ανοικτό το ενδεχόμενο – όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος- για διπλή λειτουργία ανήμερα των Χριστουγέννων και των Θεοφανείων. «Η εκκλησία έδειξε υπεύθυνη στάση σε όλο αυτό τον Γολγοθά» επισήμανε ο Στέλιος Πέτσας, ενδεικτικό της θετικής εκ νέου προσέγγισης που επιχειρείται.

Τι ζητούν οι ιερείς

Από την πλευρά τους, οι ιερείς ζητούν άλλη μια ημέρα λειτουργίας, δηλαδή την 1η Ιανουαρίου του Αγίου Βασιλείου να ανοίξουν οι εκκλησίες στους πιστούς, αλλά και να διεξαχθούν κυλιόμενες λειτουργίες ώστε να εξυπηρετηθούν περισσότεροι πιστοί και να επιτρέπεται η ατομική προσευχή από τις 21 Δεκέμβριου έως τις 6 Ιανουαρίου.

Επιπρόσθετα, η ιεραρχία ζητά να αυξηθεί ο αριθμός των πιστών εντός των ναών και αυτό να συνδεθεί με τα τετραγωνικά μέτρα (π.χ. 1 πιστός ανά 10 τ.μ.), ενώ η εκκλησία θα διασφαλίσει ότι θα τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας, μάσκες, αποστάσεις και αντίδωρα σε συσκευασία.

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: