Βόζεμπεργκ: Προσχηματικά επικαλείται τον διάλογο η Τουρκία, δεν πρέπει να αποφύγει τις κυρώσεις

Να επιβάλει άμεσα σοβαρές οικονομικές κυρώσεις στην Τουρκία καλεί την Ευρωπαϊκή Ένωση η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ελίζα Βόζεμπεργκ με παρέμβασή της στο Ευρωκοινοβούλιο, θεωρώντας ότι αυτή τη στιγμή η γειτονική μας χώρα επιχειρεί απλώς και μόνο να κερδίσει χρόνο.

Παράλληλα τόνισε ότι ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν «επικαλείται προσχηματικά διάλογο για να κερδίσει χρόνο ενόψει της ευρωπαϊκής Συνόδου Κορυφής την ερχόμενη εβδομάδα» και πως «επιδιώκει να επιβάλλει εκβιαστικά μια πολιτική ατζέντα που προσβάλλει ευθέως το Διεθνές Δίκαιο και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδος, περιφρονώντας τις αποφάσεις μας και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και εντείνοντας τον τουρκικό αναθεωρητισμό».

Σύμφωνα με την κ. Βόζεμπεργκ «η παραβατική στάση της Τουρκίας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο είναι διαρκής και κλιμακούμενη. Η αποχώρηση του τουρκικού ερευνητικού σκάφους από την ελληνική υφαλοκρηπίδα δεν σηματοδοτεί αποκλιμάκωση της έντασης, καθώς ο τουρκικός στόλος παραμένει στην περιοχή και κορυφαία στελέχη της τουρκικής κυβέρνησης συνεχίζουν την προκλητική ρητορική, τονίζοντας ότι το σκάφος

θα επανέλθει μετά την επισκευή του. Ο μόνος τρόπος για να αντιληφθεί η Τουρκία ότι πρέπει να αλλάξει πολιτική είναι να της επιβληθούν σοβαρές οικονομικές κυρώσεις που πλήττουν τον πυρήνα της οικονομίας της, όπως η αναστολή των ευνοϊκών όρων της Τελωνειακής Ένωσης.

Διαφορετικά, αν η Ευρωπαϊκή Ένωση για μια ακόμη φορά υποχωρήσει στην παράνομη, εκβιαστική και προκλητική αναθεωρητική πολιτική της Τουρκίας, θα ερμηνευθεί ως αδυναμία μιας ισχυρής Ευρώπης, που αριθμεί 500.000.000 πολίτες, αλλά δεν μπορεί να επιβάλει τις αποφάσεις της».

Πολιτική

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: