Βούτσης για παρελάσεις: Δεν είναι και ό,τι καλύτερο

Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ μίλησε για το θέμα των παρελάσεων και σχολίασε ότι «δεν είναι και ό,τι καλύτερο. Πρέπει να γίνει διάλογος για τις παρελάσεις που παίρνουν και στρατιωτικό χαρακτήρα».

Ο ίδιος, απαντώντας στην κριτική που ασκείται στην κυβέρνηση είπε ότι «είναι ανόητο να μας κατηγορούν ότι θέλουμε έτσι τον εξισωτισμό προς τα κάτω».

Ο κ. Βούτσης παράλληλα επέμεινε στη θέση του για την ορθή αντιμετώπιση της εισβολής του Ρουβίκωνα στο προαύλιο της Βουλής επαναλαμβάνοντας τα όσα ανέφερε στην απαντητική του επιστολή προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «ποτέ δεν έχει γίνει σύλληψη στο παρελθόν γι’ αυτά τα ζητήματα, καταγράφονται τα στοιχεία όσων κάνουν αυτές τις ενέργειες και πέραν τούτου ουδέν. Αυτό δεν σημαίνει ότι αν υπάρξουν σκηνές βίας δεν θα υπάρξουν συλλήψεις καθ’ αυτές».

Μεταξύ άλλων, κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι «κορφολογεί ψηφους» από τη Χρυσή Αυγή ενώ χαρακτήρισε «απαραίτητη» τη συνεργασία δυνάμεων που θα συγκλίνουν για την παραγωγική ανάπτυξη έξω από νεοφιλελεύθερες απόψεις καθώς θα βγαίνουμε από τα Μνημόνια.

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο ανασχηματισμού, ο κ. Βούτσης απάντησε ότι «δεν χρειάζεται restart σε επίπεδο προσώπων στην κυβέρνηση αλλά χρειάζεται καλύτερος συντονισμός στο επίπεδο της καθημερινότητας».

Ο πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε τέλος τη διαφωνία του με τον να μην προχωρήσει η αξιολόγηση στο δημόσιο και στην ερώτηση για τον τρόπο με τον οποίο νομοθετεί η κυβέρνηση η απάντησή του ήταν ότι «δεν είμαστε υπεύθυνοι γιατί φέραμε 7 νομοσχέδια με την τακτική διαδικασία το καλοκαίρι μετά την καθυστέρηση στο κλείσιμο της αξιολόγησης».

politiki

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: