Βούτσης: Δεν υπάρχει θέμα Grexit

Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και αναφερόμενος στις δηλώσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Ξυδάκη για τη δραχμή και το Grexit, σημείωσε πως «εφόσον υπάρχει ΟΝΕ, δεν τίθεται κανένα ζήτημα μονομερούς αποχώρησης της χώρας από το ευρώ, είτε να πάμε σε επιστροφή σε εθνικό νόμισμα».

Ο κ. Βούτσης υπογράμμισε πως ο κ. Ξυδάκης διαλογίζεται ως προς το γενικό ζήτημα, «μια διακινδύνευση που υπάρχει γύρω από το ευρώ στη βάση των διεθνών ανακατατάξεων και όχι ως μια επιλογή της χώρας σωτήρια ή εν όψει αδιεξόδων».

«Το θέμα έχει κλείσει, δεν υπάρχει. Με το Grexit δεν φλέρταρε η κυβέρνηση ούτε το πρώτο διάστημα», τόνισε, ενώ, απαντώντας σε σχόλιο των δημοσιογράφων για το λεγόμενο plan B που φέρεται να είχε προετοιμάσει ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκη, ανέφερε πως «δεν υπήρξε ποτέ σχέδιο Β, αυτά ήταν στο πλαίσιο της δημιουργικής ασάφειας του κ. Βαρουφάκη».

«Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να πάμε σε τέτοια συζήτηση (για Grexit), ούτε θα τεθεί από πουθενά», σημείωσε ακόμα ο κ. Βούτσης, εκτιμώντας ότι δεν ενδιαφέρει τους Ευρωπαίους αυτήν τη στιγμή το ζήτημα, καθώς έχουν να ασχοληθούν με άλλα θέματα πιο επικίνδυνα. «Σιγά μην υπερισχύσουν φωνές που θα φλερτάρουν με την ιδέα Grexit», είπε.

politiki

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: