Βούτσης: Δεν θα είμαι Πρόεδρος της επόμενης Βουλής όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής, Νικόλαο Βούτση, είχε ο Διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, προκειμένου να του επιδώσει την εξαμηνιαία Έκθεση Νομισματικής Πολιτικής της ΤτΕ.

Κατά τη συνάντηση των δύο ανδρών ο κ. Βούτσης αποκάλυψε ότι δεν θα είναι Πρόεδρος της επόμενης Βουλής όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα των εκλογών.

“Χαίρομαι που παραλαμβάνω την Έκθεση. Είναι η τελευταία φορά που την παραλαμβάνω ως Πρόεδρος του Κοινοβουλίου. Ανεξάρτητα από ποια κυβερνητική πλειοψηφία θα προκύψει στις εκλογές, σε ότι με αφορά έχω δηλώσει από καιρό, ότι ολοκληρώνω τη θητεία μου εδώ” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βούτσης.

“Τον τελευταίο χρόνο, μετά τον περασμένο Αύγουστο τα βήματα που γίνονται είναι σταθερά, σε σχέση και με την ανταπόκριση από τις αγορές για τη δυνατότητα της χώρας να στηριχτεί στα πόδια της και να ασκήσει εθνική δημοσιονομική πολιτική. Πάντοτε βεβαίως ανάμεσα στις μεσομακροπρόθεσμες γενικές δεσμεύσεις, οι οποίες υπάρχουν από τα προγράμματα που έχουν συνομολογηθεί» είπε ο κ. Βούτσης, εκφράζοντας παράλληλα την ευαρέσκεια του για το ότι πλέον δεν επικρέμεται και δεν είναι στοιχείο αντιπαράθεσης το γνωστό μότο περί «καμένης γης». “Δεν υπάρχει πλέον πίεση ότι αμέσως μετά τις εκλογές χρειάζονται ή θα χρειαστούν υπερεθνικές δεσμεύσεις, εν είδη τέταρτων-πέμπτων ή άλλων μνημονίων. Όλοι συζητούν σε ένα θετικό πεδίο για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και τις νέες προοπτικές και δυνατότητες που δίνει η κατάσταση της οικονομίας σήμερα”, πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στην Έκθεση, ο κ. Στουρνάρας είπε ότι συνοψίζει τις οικονομικές εξελίξεις και τις προοπτικές κυρίως, κοιτάζει μπροστά, επισημαίνει τους κινδύνους, επισημαίνει όμως και τις ευκαιρίες που διανοίγονται στην Ελλάδα και τις πολύ θετικές προοπτικές που προεξοφλούν οι Αγορές και ευρέως λέει ότι οι προοπτικές αυτές δεν πρέπει να διαψευστούν.

“Πρέπει πολύ σύντομα η νέα κυβέρνηση να ανταποκριθεί στις προσδοκίες αυτές, δηλαδή δίνει ένα αισιόδοξο τόνο για το μέλλον. Επίσης περιέχει 9 προτάσεις οικονομικής πολιτικής για το επόμενο διάστημα τόσο για τη βραχυπρόθεσμη περίοδο όσο και για την μεσομακρόπροθεσμη περίοδο. Η Έκθεση αυτή κοιτάζει μπροστά. Πιστεύω πως αυτές οι 9 προτάσεις που κατατίθενται θα είναι χρήσιμες για τον διάλογο που θα γίνει στην επόμενη Βουλή”, κατέληξε ο κ. Στουρνάρας.

politiki

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: