Βούτσης: Απαράδεκτη και αντιδημοκρατική η επίθεση στη Βουλή

«Απαράδεκτη και αντιδημοκρατική ενέργεια» χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης την επίθεση με μπογιές και καπνογόνα που πραγματοποίησαν έξω από την Βουλή μέλη του «Ρουβίκωνα», διευκρινίζοντας πως τέτοιες ενέργειες δεν είναι δυνατόν να αποκαλούνται ακτιβιστικές όταν στοχεύουν την έδρα της δημοκρατίας.

«Έγινε μια απαράδεκτη και άκρως αντιδημοκρατική ενέργεια, από αυτές που χαρακτηρίζονται ακτιβιστικές αλλά δεν μπορούν να χαρακτηρίζονται έτσι όταν στρέφονται κατά της Βουλής, με δύο καπνογόνα και δοχεία κόκκινου χρώματος από καμιά 30αριά άτομα τα οποία τα έριξαν στην είσοδο της Βουλής. Απομακρύνθηκαν μέσα σε 15 δευτερόλεπτα από τους αστυνομικούς της Βουλής που έτρεξαν αμέσως και την ενισχυμένη, λόγω προεκλογικής περιόδου, αστυνομικής φρουράς της Βουλής. Υπήρξε εμπλοκή μεταξύ των αστυνομικών της Βουλής και 4 ατόμων και συνελήφθη ένα άτομο», ανέφερε χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του ο Νίκος Βούτσης.

«Αυτού του τύπου οι ενέργειες απέναντι στη Βουλή, ανεξαρτήτως από οποιαδήποτε εκδοχή τις καθαγιάζει, είναι αντιδημοκρατική και δεν προσφέρει τίποτα στους κοινωνικούς αγώνες οι οποίοι πρέπει να εξελίσσονται και εξελίσσονται με διαφορετικό τρόπο. Οι ενέργειες αυτές, ιδιαίτερα μέσα σε προεκλογική περίοδο, οξύνουν απολύτως το κλίμα, ανεξάρτητα από τις προφάσεις ή τα επιχειρήματα που τις συνοδεύουν», σημείωσε ακόμα ο κ. Βούτσης, ενώ κατέληξε λέγοντας ότι «προς ώρας δεν έχω κάτι να πω γιατί έκαναν αυτή την καταδρομική επιχείρηση».

politiki

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: