Βουλή: Προς μετωπική σύγκρουση για τη συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία

Σφοδρή αντιπαράθεση αναμένεται σήμερα στη Βουλή, μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για το θέμα της πώλησης όπλων στην Σαουδική Αραβία.

Την επίκαιρη ερώτηση έχει καταθέσει η Νέα Δημοκρατία και ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να επιτεθεί με δριμύτητα τόσο κατά του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου όσο και κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. Τσίπρας, ο οποίος ζήτησε τη μετάθεση της συζήτησης ώστε να είναι παρών στην επερώτηση που αφορά τον κ. Καμμένο, αναμένεται ότι θα καλύψει πλήρως τον υπουργό Άμυνας και συγκυβερνήτη του, απορρίπτοντας ότι πρόκειται για υπόθεση με οσμή σκανδάλου όπως επιμένει η αντιπολίτευση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τσίπρας δεν θα αναφερθεί στον ρόλο του Παπαδόπουλου ως μεσάζοντα, για το αν ο ίδιος γνώριζε ή δε γνώριζε τις κινήσεις Καμμένου, για το τι θα γίνονταν τα 200.000 βλήματα που δεν προορίζονταν για τη Σαουδική Αραβία, για τα 66 εκατ. ευρώ που χάνονται για το ελληνικό δημόσιο εφόσον ακυρωθεί οριστικά η συμφωνία, θέμα στο οποίο αναφέρεται επανειλημμένως ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Δημήτρης Καμμένος, που αντιπαρατίθεται δημοσίως με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που ζητούν να ματαιωθεί η συμφωνία.

Ο πρωθυπουργός, προκειμένου να υπερβεί το μέτωπο των αντιδράσεων στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ για τη βοήθεια στη Σαουδική Αραβία, αναμένεται να προσπαθήσει με αναφορές σε παλαιότερες υποθέσεις με οσμή σκανδάλου που αφορούν ή και βαραίνουν προηγούμενες κυβερνήσεις και να ισχυριστεί ότι και η υπόθεση της πώλησης όπλων στη Σαουδική Αραβία είναι κατασκεύασμα της αντιπολίτευσης και μερίδας των ΜΜΕ με στόχο να πλήξουν την κυβέρνηση στη φάση που η οικονομία βελτιώνεται.

Να αναφέρουμε βέβαια ότι από την Κυριακή έχουν ενταθεί οι φήμες περί αποκαλύψεων από την πλευρά του κ. Τσίπρα εναντίον των πολιτικών του αντιπάλων στη σημερινή συζήτηση, χωρίς κάτι περισσότερο.

Ο κ. Τσίπρας θα επιχειρήσει ακόμη να περάσει στο πεδίο της αξιολόγησης που ξεκινά αυτήν την εβδομάδα, διατυπώνοντας για άλλη μία φορά τη βεβαιότητα ότι θα ολοκληρωθεί πριν το τέλος του έτους, θα επαναλάβει τα περί εξόδου από το μνημόνιο τον Αύγουστο του 2018, ενίσχυσης της διεθνούς θέσης της χώρας.

Την Κυριακή, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ, ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης έδωσε μία γεύση της γραμμής που θα ακολουθήσει σήμερα ο Πρωθυπουργός στη Βουλή, υποστηρίζοντας ότι το θέμα αφορά το σύνολο της κυβέρνησης και όχι μόνο τον κ. Καμμένο.

politiki

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: