Βουλή-Μανωλάκου: «Καταγράφεται «φοροληστεία» σε βάρος του λαού»


Ο προϋπολογισμός της ΝΔ εξυπηρετεί το κεφάλαιο όπως και ο προηγούμενος τόνισε η ειδική εισηγήτρια του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου, σημειώνοντας ότι η διεθνής οικονομική κατάσταση δεν επιτρέπει την αισιοδοξία για την προβλεπόμενη ανάπτυξη. Η βιομηχανική παραγωγή σε μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες δεν είναι η αναμενόμενη, υπάρχουν τα προβλήματα του Μπρέξιτ και των ελληνοτουρκικών σχέσεων, συνεπώς το διεθνές περιβάλλον είναι επισφαλές είπε η κ. Μανωλάκου, προβλέποντας μάλιστα επιπτώσεις και στην ελληνική οικονομία, τον τουρισμό, τις μεταφορές, τη ναυτιλία και αλλού.

Η κ. Μανωλάκου έκανε λόγο για φοροαπαλλαγές και προνόμια που στηρίζουν την παραπέρα καπιταλιστική κερδοφορία, ενώ καταγράφεται «φοροληστεία» σε βάρος του λαού, που καλείται να σηκώσει επιπλέον 800 εκατ. ευρώ φορολογικών βαρών και να πληρώσει συνολικά πάνω από το 93% της φορολογίας.

Ο προϋπολογισμός δεν προβλέπει κανένα σοβαρό κονδύλι για τις ανάγκες της λαϊκής οικογένειας, αλλά μόνο για τις ανάγκες της κερδοφορίας του κεφαλαίου είπε η εισηγήτρια του ΚΚΕ, η οποία κλείνοντας, χαιρέτησε τη μαζική διαδήλωση των συνταξιούχων, που παρά τη δυνατή βροχή διεκδίκησαν -όπως είπε- στον δρόμο τη 13η σύνταξη, καθώς και τις επερχόμενες κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ κατά του προϋπολογισμού (στις 18 Δεκέμβρη).

Πολιτική

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: