Βουλή: Αντίθετο το Κίνημα Αλλαγής με τον περιορισμό του προφορικού κοινοβουλευτικού ελέγχου

Την αντίθεσή του με τον περιορισμό του προφορικού κοινοβουλευτικού ελέγχου διατυπώνει το Κίνημα Αλλαγής, δια του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Βασίλη Κεγκέρογλου και καταγγέλλει ότι η απόφαση που έλαβε η Διάσκεψη των Προέδρων, στην ουσία, ισοδυναμεί με κατάργηση της κοινοβουλευτικής αυτής διαδικασίας.

«Δυστυχώς η κυβέρνηση φαίνεται ότι εκλαμβάνει τη συναινετική και υπεύθυνη στάση μας ως αδυναμία. Η κατάργηση του κοινοβουλευτικού ελέγχου, από βουλευτές προς τους αντίστοιχους υπουργούς, απετράπη μεν στην Διάσκεψη Προέδρων αλλά ο έλεγχος περιορίστηκε, με απόφαση της πλειοψηφίας της, σε μια ημέρα μόνο ανά εβδομάδα, που μάλιστα ορίστηκε η ίδια και για το νομοθετικό έργο», αναφέρει ο Βασίλης Κεγκέρογλου.

Και επισημαίνει ότι «ο περιορισμός αυτός του δημοκρατικού δικαιώματος των βουλευτών προφανώς δεν έγινε λόγω κορονοϊού, αλλά με πρόφαση αυτόν, αφού με την απόφαση αυτή προκαλείται σε μια ημέρα (κάθε Πέμπτη) πολυπρόσωπη παρουσία στον ίδιο χώρο, αντίθετα με όσα εισηγείται η επιστημονική επιτροπή του ΕΟΔΥ, ενώ μένουν κενές έργου η Δευτέρα, η Τετάρτη και η Παρασκευή».

Ο γραμματέας της ΚΟ του Κινήματος Αλλαγής υπογραμμίζει ότι «η σχετική απόφαση ελήφθη παρά τις προτάσεις του Κινήματος Αλλαγή, ο κοινοβουλευτικός έλεγχος να αφορά μόνο θέματα που θα βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της πανδημίας και την αποτελεσματικότητα του κρατικού μηχανισμού και των υπηρεσιών».

Πολιτική

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: