Vostok 2022: Στη ρωσική Άπω Ανατολή ο Πούτιν για τη μεγάλη πολυεθνική άσκηση

Στο πεδίο βολής Σεργκεγιέφσκι, στο Κράι Πριμόρσκι που βρίσκεται στο νοτιοανατολικό άκρο της ρωσικής επικράτειας, έφτασε πριν λίγη ώρα ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο Ρώσος πρόεδρος ταξίδεψε πριν από μερικές ώρες στο Βλαδιβοστόκ προκειμένου να επισκεφθεί την πολυεθνική άσκηση μεγάλης κλίμακας Vostok 2022, και στη συνέχεια να δώσει το παρών στο Οικονομικού Φόρουμ της Ανατολής που πραγματοποιείται στο ρωσικό λιμάνι.

Τα στρατιωτικά γuμνάσια με τη συμμετοχή αρκετών συμμαχικών χωρών, μεταξύ των οποίων η Κίνα, ξεκίνησαν πριν από πέντε μέρες στη ρωσική Άπω Ανατολή και πρόκειται να ολοκληρωθούν αύριο. Αποτελούν ένδειξη μιας αυξανόμενης επαναπροσέγγισης ανάμεσα στη Μόσχα και το Πεκίνο εν μέσω εντάσεων με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σύμφωνα με το Ria Novosti, ο Πούτιν συνοδεύεται σήμερα στο Βλαδιβοστόκ από τον Ρώσο υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού και τον αρχηγό Γενικού Επιτελείου Βαλερί Γερασίμοβ.

Τα γuμνάσια Vostok 2022 ξεκίνησαν πριν από πέντε ημέρες με ελιγμούς μαχητικών αεροπλάνων, μετακινήσεις μονάδων αντιαεροπορικής μάχης και προσομειώσεις αποναρκοθέτησης στη θάλασσα της Ιαπωνίας, ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Σύμφωνα με τη Μόσχα, τουλάχιστον 50.000 στρατιώτες, περισσότερα από 5.000 κομμάτια οπλισμού και στρατιωτικού εξοπλισμού, εκ των οποίων 140 αεροσκάφη και 60 πολεμικά σκάφη και σκάφη υποστήριξης λαμβάνουν μέρος στα γuμνάσια. Στρατιώτες από αρκετές γειτονικές ή συμμαχικές προς τη Ρωσία χώρες, όπως η Λευκορωσία, η Συρία, η Ινδία αλλά κυρίως η Κίνα, συμμετέχουν σε αυτά.

Η Ουάσινγκτον εκφράζει συχνά ανησυχίες για την επαναπροσέγγιση ανάμεσα στην Κίνα και τη Ρωσία, που διατηρούν στενές σχέσεις στον αμυντικό τομέα, εκτιμώντας ότι αυτό θέτει σε κίνδυνο την παγκόσμια ασφάλεια. Επιβεβαιώνοντας στα μέσα Αυγούστου τη συμμετοχή της στα γuμνάσια, η Κίνα είχε πει πως η παρουσία της δεν έχει «καμία σχέση με την τρέχουσα κατάσταση σε περιφερειακό και διεθνές επίπεδο».

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: