Βοσνία: Lockdown στο Σαράγεβο-Σε κορεσμό τα νοσοκομεία

Απαγόρευση κυκλοφορίας απο 21:00 εως 05:00 και όλα τα εστιατόρια και τα μπαρ σταματούν να υποδέχονται πελάτες

Η πρωτεύουσα της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, το Σαράγεβο, θα τεθεί από σήμερα το απόγευμα σε δεκαπενθήμερο περιορισμό, καθώς τα κρούσματα του νέου κορωνοϊού συνεχίζουν να αυξάνονται, ανακοίνωσε η κυβέρνηση του ομώνυμου καντονιού στο οποίο υπάγεται χθες Πέμπτη.

Οι βοσνιακές υγειονομικές αρχές ανέφεραν χθες ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 1.728 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ ακόμη 57 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν.

Το Σαράγεβο κατέγραψε τα 689 κρούσματα και 10 θανάτους· τα νοσοκομεία της πρωτεύουσας πλησιάζουν τον κορεσμό, καθώς νοσηλεύουν 695 ασθενείς με την COVID-19.

Από τις 17:00 σήμερα, όλα τα εστιατόρια και τα μπαρ σταματούν να υποδέχονται πελάτες και μπορούν να εξυπηρετούν μόνο όσους επιθυμούν παραδόσεις κατ’ οίκον ή προϊόντα σε πακέτο. Η απαγόρευση της νυχτερινής κυκλοφορίας θα αρχίζει στις 21:00 (από τις 23:00) και θα τερματίζεται στις 05:00, με λιγοστές εξαιρέσεις. Άλλα δύο καντόνια, πέραν αυτού του Σαράγεβου, ανακοίνωσαν ότι κλιμακώνουν τα περιοριστικά μέτρα.

Ως εδώ, η Βοσνία-Ερζεγοβίνη έχει καταγράψει 5.694 θανάτους επί συνόλου 148.165 μολύνσεων, σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα. Η χώρα περιμένει ακόμη την παράδοση 1,2 εκατ. δόσεων εμβολίων μέσω του μηχανισμού COVAX, πρωτοβουλίας της οποίας ηγείται ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, και από την ΕΕ.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: