Βορίδης: Οι πολιτικές της κυβέρνησης ενισχύουν την ανομία

Ο τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Μάκης Βορίδης, μιλώντας στον Realfm αναφέρθηκε στο θέμα της ασφάλειας και τις πολιτικές της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του εγκλήματος.

Ο κ. Βορίδης, ερωτηθείς εάν πιστεύει ότι υπάρχουν θέματα στα οποία η κυβέρνηση δεν κάνει τη δουλειά της σωστά, απάντησε μεταξύ άλλων ότι “θεωρώ ότι ήταν πάρα πολύ κακό για τον δημόσιο διάλογο, το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός επέλεξε σε μία σειρά ζητημάτων που έθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Μητσοτάκης, να μη δώσει καμία απάντηση. Οι ερωτήσεις ήταν συγκεκριμένες”.

“Καταλαβαίνω ότι η κυβέρνηση είναι στριμωγμένη, ότι είναι ένα πεδίο εξαιρετικά δύσκολο και προσπαθεί να το αποφύγει δαιμονοποιώντας τη συζήτηση για την ασφάλεια… Εκείνο το οποίο λέμε είναι ότι ακριβώς επειδή κάνει συγκεκριμένες πολιτικές αντεγκληματικής πολιτικής η κυβέρνηση, αυτό είναι που ενισχύει το αίσθημα της ανομίας, παρά τις προσπάθειες της αστυνομίας…

Εμείς εκείνο το οποίο έχουμε πει δεν είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να συλληφθεί ένας εγκληματίας, ένας δολοφόνος και δίνει πολιτική εντολή μη συλλήψεως, δεν το έχουμε πει ποτέ. Έχουμε πει όμως ότι αυτές οι συγκεκριμένες πολιτικές στα πλαίσια της αντιμετώπισης του εγκλήματος, αυτές είναι οι πολιτικές που ενισχύουν την ανομία. Η διαφωνία μας, είναι διαφωνία πολιτικής”.

politiki

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: