Βορίδης: «Οι παράνομοι μετανάστες δεν δικαιούνται ανθρωπιστική βοήθεια»

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μάκης Βορίδης, μιλώντας την Τρίτη στη ραδιοφωνική εκπομπή του Alpha 98,9, «Ραντάρ», ανέφερε μεταξύ άλλων πως «οι παράνομοι μετανάστες δεν δικαιούνται ανθρωπιστική βοήθεια».

“Οι Σύροι είναι πλέον ελάχιστοι”

Ο ίδιος είπε χαρακτηριστικά: «Η ανάλυση των συγκεκριμένων ροών είναι 65% Αφγανοί, 15% από χώρες της Αφρικής, 10% από την Τυνησία, το Μαρόκο κλπ, υπάρχουν Τούρκοι που ζητούν άσυλο γιατί διώκονται από τον Ερντογάν και οι Σύροι είναι πλέον ελάχιστοι. Αυτοί λοιπόν είναι παράνομοι μετανάστες και δεν δικαιούνται ανθρωπιστικής προστασίας. Έχουν ανθρώπινα δικαιώματα, τα οποία πρέπει να γίνουν σεβαστά κατά την εξέταση της αιτήσεως του ασύλου, αλλά ως εκεί».

“Αυτό που θα πρέπει να κριθεί είναι ο ακριβής νομικός χαρακτηρισμός που θα τους δοθεί. Αν είναι πρόσφυγες ή μετανάστες. Σε περίπτωση που είναι παράνομοι μετανάστες, που αυτό δείχνει το προφίλ τους, θα πρέπει να επαναπατριστούν, άρα και ορθώς μιλάμε για μεταναστευτικό”, δήλωσε ο κ Βορίδης.

Όπως είπε ο υπουργός, η Ελλάδα πρέπει να αντιμετωπίσει το μεταναστευτικό με έναν τρόπο «απολύτως διαφορετικό από την προηγούμενη κυβέρνηση». «Χρειάζεται αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων και ανασχέσεις στον νόμιμο βαθμό. Επίσης χρειάζεται άμεση διεκπεραίωση των αιτημάτων ασύλου».

politiki

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: