Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν ζητά ενότητα ενώ τα κρούσματα κορωνοϊού αυξάνονται

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας δήλωσε ότι το ξέσπασμα της Covid-19 συνιστά «μεγάλη ανατροπή» στη χώρα από την ίδρυσή της – Το Σάββατο αναφέρθηκαν 21 νέοι θάνατοι και 174.440 μολύνσεις 

Έκκληση για ενότητα απηύθυνε στους κατοίκους της Βόρειας Κορέας ο Κιμ Γιονγκ Ουν κι ενώ τα κρούσματα αυξάνονται με αλματώδη ρυθμό.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν τόνισε ότι η έξαρση της Covid-19 συνιστά «μεγάλη ανατροπή» που για να νικηθεί απαιτείται ενότητα. Το Σάββατο αναφέρθηκαν 21 νέοι θάνατοι και 174.440 περισσότεροι άνθρωποι με συμπτώματα.

«Η εξάπλωση της κακοήθους επιδημίας συνιστά μια μεγάλη αναταραχή που έπεσε στη χώρα μας από την ίδρυσή της» είπε ο Κιμ Γιονγκ Ουν κατά τη διάρκεια έκτακτης συνεδρίασης του κόμματός του, σύμφωνα με το κρατικό πρακροείο ειδήσεων KCNA. Η Βόρεια Κορέα δεν είχε επιβεβαιώσει την ύπαρξη κρουσμάτων μέχρι αυτήν την εβδομάδα, παρότι η διεθνής κοινότητας εξέφραζε επιφυλάξεις.

Η χώρα έχει αποφύγει τις προσφορές εμβολίων, με αποτέλεσμα πάνω από 26 εκατομμύρια πολίτες που διαμένουν σε αυτή να είναι ανεμβολίαστοι, σύμφωνα με όσα πιστεύουν οι παρατηρητές. Με τα τελευταία δεδομένα, καταγράφονται 27 θάνατοι και 524.440 κρούσματα, εν μέσω ταχείας διάδοσης του ιού.

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση «διέταξε απότομα» τους κατοίκους να παραμείνουν στο σπίτι λόγω «εθνικού προβλήματος».

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: