Βόρεια Κορέα: Εικόνες από το διάστημα «τράβηξε» ο νέος πύραυλος της Πιονγιάνγκ

Ήταν η έβδομη πυραυλική δοκιμή μέσα σ’ ενα μήνα προχώρησε σήμερα το καθεστώς της Πιόνγιανγκ στη Βόρεια Κορέα με τις ΗΠΑ να καταδικάζουν την εκτόξευση 

Εικόνες που τραβήχτηκαν στο διάστημα κατά τη διάρκεια της τελευταίας δοκιμής ενός από τους βαλλιστικούς της πυραύλους με πυρηνική ικανότητα, έδωσε στη δημοσιότητα η Βόρεια Κορέα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της χώρας (KCNA), οι εικόνες τραβήχτηκαν από μια κάμερα που τοποθετήθηκε στην κεφαλή του πυραύλου κατά τη διάρκεια της δοκιμής, και σε αυτές φαίνονται η Κορεατική Χερσόνησος, η ανατολική ακτή της Ρωσίας, η Κίτρινη Θάλασσα και η Θάλασσα της Ιαπωνίας.

Σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση, η δοκιμή «επιβεβαίωσε την ακρίβεια, την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα» του πυραύλου.

Οι αναλυτές τονίζουν ότι ο πύραυλος πέταξε περίπου 1.250 μίλια στο διάστημα — πέντε φορές το ύψος του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού — κατά τη διάρκεια της εκτόξευσης και ταξίδεψε 500 μίλια από το σημείο εκτόξευσης πριν πέσει στη Θάλασσα της Ιαπωνίας.

Αντέδρασαν άμεσα οι ΗΠΑ

Άμεση ήταν η αντίδραση των ΗΠΑ που έσπευσαν να καταδικάσουν την εκτόξευση πυραύλου που πραγματοποιήθηκε από τη Βόρεια Κορέα και κάλεσαν την Πιόνγιανγκ να απέχει από περαιτέρω αποσταθεροποιητικές ενέργειες, αναφέρει σε σημερινή δήλωσή της η Διοίκηση Ινδίας-Ειρηνικού των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων.

Στη δήλωση διευκρινίζεται ότι η διοίκηση εκτιμά πως η δοκιμή δεν δημιούργησε άμεση απειλή για την αμερικανική επικράτεια, το αμερικανικό προσωπικό ή συμμάχους.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: