Βόρεια Κορέα: Διαψεύδει τους αμερικανικούς ισχυρισμούς για συναλλαγές όπλων με τη Μόσχα

Η ηγεσία της Βόρειας Κορέας τόνισε σήμερα πως ουδέποτε είχε συναλλαγές όπλων με τη Ρωσία και ούτε σκοπεύει να έχει, στον απόηχο αμερικανικών ισχυρισμών ότι η Πιονγκγιάνγκ φέρεται να προμηθεύει τη Μόσχα με οβίδες πυροβολικού για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

«Για ακόμη μια φορά ξεκαθαρίζουμε ότι ουδέποτε είχαμε “συναλλαγές όπλων” με τη Ρωσία και ούτε σκοπεύουμε να έχουμε στο μέλλον», αναφέρει σχετική ανακοίνωση που μεταδίδει το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Την ίδια ώρα, η Βόρεια Κορέα εξαπολύει βολές κατά του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, χαρακτηρίζοντας «άδικες» τις δηλώσεις του σχετικά με τις πυραυλικές δοκιμές της, τις οποίες περιγράφει ως «δίκαιη αντίδραση για λόγους αυτοάμυνας και αντιμετώπισης των στρατιωτικών προκλήσεων των ΗΠΑ», σύμφωνα με το KCNA.

Την Παρασκευή ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ καταδίκασε τις πρόσφατες εκτοξεύσεις πυραύλων από τη Βόρεια Κορέα και κάλεσε την Πιονγκγιάνγκ να απόσχει από οποιαδήποτε ενέργεια θα κλιμακώσει περαιτέρω την ένταση στην κορεατική χερσόνησο.

«Η άδικη και προκατειλημμένη συμπεριφορά του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ ευθύνεται εν μέρει για τη σοβαρότητα της κατάστασης στην κορεατική χερσόνησο», υποστήριξε ο υφυπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: